MA BJELICA I DINAMOVCI SU JOŠ DOBRO PROŠLI: / Guardiolin mezimac otkrio koliko Pepu treba da im objasni kako da razbiju protivnika

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Stroj Pepa Guardiola melje beskompromisno i ove sezone, samo što zaista nemaju sreće s ozljedama i formom

9.1.2020.
15:25
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Premda im ove sezone ne ide prema planu u Premier ligi, Manchester City se i dalje može smatrati jednim od glavnih favorita za osvjajanje Lige prvaka, a u nekim teorijama stignu još čak i ugroziti prvo mjesto domaćeg prvenstva u kojem dominira Liverpool. Stroj Pepa Guardiola melje beskompromisno i ove sezone, samo što zaista nemaju sreće s ozljedama i formom pojedinih igrača pa su ove sezone nagomilali dovoljno nepovoljnih rezultata da ih se već izbacilo iz konteksta obrane naslova prvaka.

No, kažemo, s Guardiolom nikad ne znate jer to je lik koji svojom genijalnošću može nabolje promijeniti i tijek prvenstva i tijek Lige prvaka. O kojoj razini briljantnosti govorimo možda najbolje svjedoči detalj s utakmice Liga kupa između Cityja i Manchester Uniteda u kojem je Guardiolina momčad već u manje od 40 minuta riješila pitanje pobjednika i plasmana u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je na Old Traffordu razbio United s 3:1 i moglo je tu biti još više golova da je bilo preciznosti i možda čak htjenja kod nebeskoplavih. Guardiola je na tu utakmicu došao s jednom većom taktičkom promjenom. Na klupi je ostavio oba napadača i Sergija Aguera i Gabriela Jesusa, a igrao je s lažnom devetkom i dvije polušpice, to jest, desetke. Bernardo Silva, Mahrez i Sterling bili su mu ofenzivni trolist, a Kevin De Bruyne bio je glavni orkestrator iza njihovih leđa i hranio ih je loptama.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSEL

11.12.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 6. kolo, GNK Dinamo - Manchester City. Pep Guardiola , Nenad Bjelica Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nabrzaka sredio United

Međutim, De Bruyne je otkrio kako je ovaj plan za rušenje Uniteda stigao, pazite sada, na treningu na sam dan utakmice. Još bolja je stvar ta što je Pepu trebalo 15 minuta da im objasni što i kako trebaju raditi da bi plan uspio. I uspio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša vježba trajala je 15 minuta i to je bilo sve. Taj način igre odličan je kada je s druge strane momčad koja igra obranu čovjek na čovjeka", veli De Bruyne.

Ha što reći na ovo, osim da su Nenad Bjelica i njegovi dinamovci još dobro prošli s Guardiolom kada on s ovakvom lakoćom, u 15 minuta na dan utakmice, demolira najvećeg rivala, taj čuveni Manchester United, bez obzira na to u kakvom su rasulu trenutno Crveni vragovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo