PETI PORAZ / Lyon slavio na Maksimiru: Dinamo i dalje bez boda i gola

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nogometaši Dinama u susretu 5. kola skupine H Lige prvaka pretrpjeli su i peti poraz izgubivši u Maksimiru od Lyona sa 0-1 (0-0)

22.11.2016.
22:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Strijelac jedinog gola bio je Alexandre Lacazette u 72. minuti.

Ovim porazom Dinamo je izgubio i teoretske izglede za nastavak igranja u europskim kupovima na proljeće. Ostao je posljednji bez bodova, dok treći Lyon sada ima sedam bodova. Osim što nije osvojio niti bod, Dinamo nije postigao niti jedan pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u svojoj posljednjoj ovosezonskoj europskoj domaćoj utakmici odigrao ravnopravno prvo poluvrijeme protiv momčadi iz vrha francuske lige, ali u nastavku je hrvatski prvak bio u potpunosti nadigran. Tijekom prvih 45 minuta Dinamo je uputio sedam udaraca prema golu Lyona, a u drugom poluvremenu niti jedan.

Hrabra igra zagrebačkom sastavu mogla je donijeti i prvi gol u Ligi prvaka ove sezone već na samom otvaranju, ali Ćorić u 12. minuti nije bio precizan da bi pokušaj Šituma s vrha kaznenog prostora u 15. minuti obranio Lopes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon je imao veći posjed lopte, ali je prvu pravu akciju izveo tek u 28. minuti kada je Valbuena prošao po desnom krilu proslijedio loptu do Ferrija čiji udarac sa 20-ak metara zaustavlja greda, a na odbijenu loptu Darder nije uspio kvalitetno reagirati. Sljedeću prigodu francuski sastav imao je u 38. minuti, ali u gužvi nakon kornera njegovi igrači nisu uspjeli gurnuti loptu u mrežu.

U samoj završnici prvog poluvremena Dinamo je dva puta zaprijetio, ali Gojak u 42. minuti nije uspio dobro pucati glavom s četiri metra, dok je vratar Lyona Lopes uspio izbiti loptu ispred Henriqueza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjak Lyona Ferri početkom drugog poluvremena još je jednom oprobao udarac, ali njegov snažan pokušaj sa 15-ak metara uspio je odbiti Livaković.

Kako je utakmica odmicala tako je Lyon sve više pritiskao obranu Dinama koja je popustila u 72. minuti. Rafael se uspio ubaciti iza leđa neopreznog Pivarića na desnom boku i nakon ulaska u kazneni prostor poslati oštru prizemnu loptu u peterac, a strijelcu Lacazetteu nije bilo teško neometanom s dva metra poslati loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici ove skupine Juventus je kao gost svladao Sevillu sa 2-1 (1-1) i tako osigurao prolazak u osminu finala. Treći pogodak za Juventus postigao je hrvatski napadač Mario Mandžukić u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Kolo prije kraja natjecanja Juventus je vodeći sa 11 bodova, druga Sevilla ima 10, Lyon je treći sa sedam, a Dinamo posljednji bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će u posljednjem kolu 7. prosinca gostovati kod Juventusa u Torinu, dok će Lyon i Sevilla u međusobnom susretu u Francuskoj odlučivati koji će se sastav pridružiti talijanskom prvaku u osmini finala iz ove skupine, a koji će europski put nastaviti u Europskoj ligi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo