NEZASITNI LUKA / Modrić se nije ni htio umiroviti nakon ove sezone: 'To bi se moglo dogoditi tek 2026. godine'

Image
Foto: Profimedia

Pretpostalja se da će Modrić uskoro produžiti ugovor s Real Madridom

22.5.2024.
14:31
Profimedia
VOYO logo

"Luka Modrić (38) uopće nije razmišljao o odlasku u mirovinu ove sezone. Zapravo, oni koji ga poznaju ne isključuju da će taj oproštaj uslijediti tek nakon Svjetskog prvenstva 2026. godine", objavio je u srijedu španjolski novinar koji piše za Marcu José Félix Díaz.

Image
PORUKA BEZ RIJEČI /

Modrić se javio nakon što je Dalić objavio popis hrvatskih reprezentativaca

Image
PORUKA BEZ RIJEČI /

Modrić se javio nakon što je Dalić objavio popis hrvatskih reprezentativaca

Modrić bi uskoro trebao potpisati još jedan ugovor na novu godinu dana s Real Madridom. Španjolski mediji ističu kako je to 'sigurna stvar' i kako postoje razlozi zbog čega je Luka jedinstven i zbog čega se na njegovu budućnost u Realu gleda drukčije nego na većinu drugih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politika obnavljanja ugovora iz godine u godinu u Real Madridu kad pređete tridesetu ima granicu koju je Luka Modrić nadmašio. Hrvat je blizu četrdesete (u rujnu puni 39 godina) i završava još jednu sezonu bez alarmantnih znakova pada koji bi ga natjerao da odustane od zahtjeva natjecanja za Madrid. Za nastavak, osmislio je formulu kojom pokazuje da je isplativ u sportskom, ekonomskom, humanom, ali i smislu brenda", objavio je ovog tjedna El Confidencial u velikom tekstu o hrvatskom veznjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić želi nastaviti u Realu jer smatra da minutaža koju igra može biti korisna, prihvaća ulogu zamjene i ne troši se fizički ni psihički. Real želi nastaviti s Modrićem jer Hrvat osigurava financijske mogućnosti, sportski učinak i nema ozljeda. Također obavlja ulogu učitelja za sve mlađe igrače. Ono što Modrić predlaže je manja plaća i spremnost da treneru pomogne na terenu i u vođenju momčadi. Ono što dobiva je nada da će nastaviti u Real Madridu, njegovom sportskom i obiteljskom prioritetu. Ne mrda mu se iz Madrida. Ono što klub dobiva svojim kontinuitetom jest znatno smanjenje plaće i igrača koji ima vodstvo, jak angažman i timski je igrač", objavili su Španjolci.

Pobijedi li Real Madrid za dva tjedna Borussiju D. u finalu Lige prvaka, Modrić i branič Nacho Fernández doći će do 26. naslova i postati najtrofejniji igrači u povijesti kluba. Dvije ankete provedene u španjolskim medijima pokazale su da navijači žele ostanak kapetana hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika diljem Španjolske dizala se na noge posljednjih mjeseci kada je Modrić izlazio iz igre. Gledatelji na stadionima Rayo Vallecana, Real Sociedada i Villarreala pljeskali su mu sluteći da ih je možda posljednji put posjetio kao igrač. 

"No Modrićevi izgledi za produženjem ugovora s Real Madridom znatno su porasli nakon Kroosova povlačenja", rekao je novinar Eduardo Inda u televizijskom nogometnom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo