LUKA MODRIĆ: / 'Ovo je sve kao u snu, ali niti bi bilo srebra niti bi bilo individualnih priznanja da nije bilo...'

Image
Foto: AFP

'To je moja osobna pobjeda, ali ja je živim kao pobjedu Hrvatske'

5.12.2018.
8:54
AFP
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i Realov veznjak Luka Modrić (33) fantastičnu godinu zaokružio je u večernjim satima ponedjeljka primanjem nagrade uglednog francuskog magazina France Football. Dobio je Modrić Zlatnu loptu koja se dodjeljuje nogometašu godine.

Skupio je vođa Vatrenih u glasovanju 753 boda i debelo iza sebe ostavio konkurenciju, pa je tako drugi bio Portugalac Cristiano Ronaldo (476 bodova), a treći Francuz Antoine Griezmann (414 bodova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao u snu

Niz priznanja primanjem nagrade Ballon d'Or Modrić je ove godine podigao na četiri. Dobio je nagradu za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji, proglašen je najboljim igračem Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA), ali i najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric brandishes the trophy after receiving the 2018 FIFA Men's Ballon d'Or award for best player of the year during the 2018 FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Grand Palais in Paris on December 3, 2018. - The winner of the 2018 Ballon d'Or will be revealed at a glittering ceremony in Paris on December 3 evening, with Croatia's Luka Modric and a host of French World Cup winners all hoping to finally end the 10-year duopoly of Cristiano Ronaldo and Lionel Messi. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

"Ovo je sve kao u snu. Tek trebam postati svjestan da sam dobio i Zlatnu loptu. Emocije su mi uzavrele i ostavimo priču za drugi dan. Ovo je savršeni okvir za fantastičnu godinu koju sam doživio s Realom i Hrvatskom, ali i idealan kraj senzacionalne godine hrvatskog nogometa", kazao je Modrić za Sportske novosti nakon osvajanja nagrade za najboljeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nije bilo...

Lijepo je zvučala i jasno govorila što mu to znači i rečenica prije no što je primio trofej u ruke:

"Budem li doista osvajač i Zlatne lopte, to će biti nešto fenomenalno. To je moja osobna pobjeda, ali ja je živim kao pobjedu Hrvatske. Da nije bilo reprezentacije, kvalitetnih i požrtvovnih suigrača, da nije bilo te fantastične podrške i motivacije koju su nam pružali svi hrvatski navijači, dakle narod, niti bi bilo srebra, niti bi bilo individualnih priznanja, u ovom slučaju, za mene…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je prvi hrvatski nogometaš koji je dobio Zlatnu loptu. Do sada je najbliže nagradi bio Davor Šuker koji je 1998. godine bio drugi iza Francuza Zinedinea Zidanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo