MODRIĆ OSVAJAČ ZLATNE LOPTE? / Poznata web stranica iznenadila javnost; Francuzi će na ovo poludjeti

Image
Foto: AFP

Prema Transfermarktu, najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić već je osvojio 'Zlatnu loptu'

20.11.2018.
18:04
AFP
VOYO logo

Prema Transfermarktu, najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić već je osvojio "Zlatnu loptu". To se, naime, može vidjeti i na spomenutoj web stranici. Ispod njegovog imena nalaze se njegova postignuća u karijeri, a sad je dodan i trofej "Ballon d'Or" France Fotballa...

Image

Ova situacija odjeknula je i na društvenim mrežama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ballon d'Or" godišnja je nagrada koja se dodijeljuje najboljem nogometašu u prethodnoj kalendarskoj godini. Nagradu je ustanovio novinar "France Footballa" Gabriel Hanot, koji je 1956. zamolio kolege da glasuju za igrača godine u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

France Football odlučio tko će biti u finalnom izboru

Inače, prema pisanju sportskog novinara Sporta360, Mootaza Chehade, France Football je odlučio tko će biti u finalnom izboru za dodjelu Zlatne lopte. Nagrada, koja će biti dodijeljena 3. prosinca u Parizu, trenutno pripada Cristianu Ronaldu, ali sve upućuje da će ove godine biti razbijen monopol Portugalca i Lionela Messija.

Laureat Zlatne lopte bira 200 sportskih novinara širom svijeta. Kriteriji su pojedinačne i momčadske izvedbe, osvojeni trofeji u godini i igračka klasa kroz pozadinu cjelokupne karijere...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, France Football će sljedećeg tjedna otputovati u Madrid, gdje će napraviti fotografiju Zlatne lopte za naslovnu stranicu svog časopisa. Među finalistima ove godine po prvi puta u posljednjih 10 godina neće biti niti Messija niti Ronalda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko je vjerovati informacija koje su procurile u medije, tri finalista igraju u Madridu. Riječ je Luki Modriću, Raphaelu Varaneu (Real Madrid) i Antoineu Griezmannu (Atletico Madrid).

'Francuzi vode jednosmjernu kampanju oko Zlatne lopte'

Inače, Francuzi vode jednosmjernu kampanju oko Zlatne lopte. Njihovi nogometaši, posebno iz reprezentacije i tamošnji mediji smatraju kako osvajač Zlatne Lopte mora biti netko iz redova svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

France's forward Antoine Griezmann (unseen) is congratulated by France's forward Olivier Giroud (L) and teammates after scoring their second goal on a penalty kick during the UEFA Nations League football match between France and Germany at the Stade de France in Saint-Denis, near Paris on October 16, 2018. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Antoine Griezmann tjednima je pričao kako svjetski prvak mora imati i osvajača Ballon d’Ora, a priključio mu se i Paul Pogba koji je poručio kako osvajač treba biti netko od njegovih suigrača iz trolista Griezmann, Mbappé ili Varane.

MODRIĆ MEĐU TRI FINALISTA ZA ZLATNU LOPTU: Nagrada najvjerojatnije ide u Madrid, ali konkurencija je oštra

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo