TRENUTAK GENIJALNOSTI /

Modrić u čudu ostavio i Lewandowskog: 'Bilo je teško pretpostaviti da to može napraviti'

Image
Foto: Profimedia

'Ponekad je najteže zabiti iz takve pozicije'

9.9.2024.
8:40
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A1 Lige nacija na Opus Areni u Osijeku svladala Poljsku sa 1-0 (0-0). Nakon poraza u Portugalu (1-2), Hrvatska je u Osijeku svladala Poljsku i ostala konkurentna za prva mjesta u skupini, četvrtfinale i status nositelja pri ždrijebu kvalifikacija za SP 2026. Bila je to vrlo teško i tvrdo izborena pobjeda protiv ne previše talentiranih, ali organiziranih i čvrstih Poljaka, pobjeda koju je donio genijalni potez kapetana Luke Modrića i njegov savršeni slobodni udarac.

Image
VELIKI LUKA /

Pojavila se snimka: Modrić oduševio potezom malo prije svojeg rođendana

Image
VELIKI LUKA /

Pojavila se snimka: Modrić oduševio potezom malo prije svojeg rođendana

Modrićeva genijalnost dogodila se u 52. minuti. Dosuđen je slobodni udarac na 20 metara od poljskog gola, a hrvatski kapetan, koji je odigrao čak 180. utakmicu za reprezentaciju, pogodio je neobranjivo same rašlje vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrićeva majstorija impresonirala je i najboljeg poljskog igrača, kapetana Roberta Lewandowskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je blizu i ponekad je najteže zabiti iz takve pozicije. Udario je loptu savršeno, a mislim da je golman Lukas Skorupski bio pokriven i da nije očekivao takav šut. Bilo je teško za pretpostaviti da može zabiti iz takve pozicije. Uspjelo mu je i to je nogomet. Nekad primaš, a nekad zabiješ takve golove", rekao je i zaključio:

"Nedostajao nam je skok. Vidjeli smo da Hrvatska dobro koristi loptu i igra s njom. U drugom poluvremenu jedna greška, pogodak iz slobodnog udarca i bilo im je lakše igrati napadački. Trudili smo se, nekad bismo izašli prema naprijed, nekad nam je nedostajalo uzeti loptu. Hrvati su to znali napraviti, a nama je nedostajalo."

Utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo