Liga prvaka / Luka Modrić odigrao je dobru utakmicu protiv PSG-a: Zašto ga je Marca tako oštro kritizirala? Izvukli smo njegovu statistiku

Image

Najpopularniji španjolski list dao je Luki Modriću najnižu moguću ocjenu.

16.2.2022.
10:42
VOYO logo

Luka Modrić odigrao je 82 minute u porazu Real Madrida od PSG-a. Madriđani su se tijekom cijele utakmice branili i odolijevali napadima Parižana.

Pariz je izgledao kao puno bolja momčad. Kylian Mbappé radio je ogromne probleme Carvajalu, a zbog konstantnog presinga igrači Reala bili su zabarikadirani na svoju polovicu. Najbolji vezni trio na svijetu Luka Modrić, Toni Kross i Casemiro bazirali su se više na defenzivni dio posla jer jednostavno nisu uspijevali smiriti igru i prenijeti loptu na polovicu Pariza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpopularniji španjolski sportski list Marca ocijenio je svu trojicu Realovih veznjaka najnižom mogućom ocjenom. Smatraju kako su oni jedan od glavnih krivaca za lošu predstavu Reala. Luku Modrića opisali su ovim riječima: 

"Nikako nije nalazio loptu ni hvatao ritam igre. Pregažen i s više grešaka u prvom dijelu ove utakmice nego u cijeloj sezoni" te poslije Realovog potopa dodala: "Nema šanse da se ovakav Modrić približi onom dominantnom igraču kakav je inače. Nestao je u bitki koja ga je pojela."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"PSG je poništio Kroosa i Modrića, a Real nije imao plan B. Bez ključnih veznjaka njegova igra svela se na nabijanje lopti prema naprijed."

Image
Foto: screenshot

Ušao je u osam duela, a dobio ih je pet

Naši partneri iz SofaScoraizvukli su statistiku Luke Modrića iz utakmice s PSG-om. Naime Lukina statistika ne izgleda uopće loše. Imao je 63 dodira s loptom, te imao 92 posto točnih dodavanja. Imao je tri presječene lopte, te tri točne duge lopte. Duge lopte dodavao je s maksimalnim učinkom. Ušao je u osam duela, a dobio ih je pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nakon temeljne statistike Marcini napisi čine se pomalo oštrima. Naime Marca je Luku, uz Kroosa i Casemira označila kao de facto krivce za poraz od PSG-a. 

Baš je Marca ta koja je pisala najljepše hvalospjeve našem Luki. Malo smo se poigrali i pronašli kada su zadnji put pisali lijepe riječi o našem kapetanu. Bilo je to početkom godine kada je Real pobijedio Valenciju s 4:1. Tada je španjolski list o Luki pisao ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valencia se može žaliti zbog penala prije samog odmora, ali to joj je mala utjeha. Nisu zapravo znali kako zaustaviti Modrića, koji je igrao snagom mladića i mudrošću veterana", piše Marca u uvodu u članak.

"Hrvat zna sve tajne igre, kao da je unaprijed znao što će protivnik raditi, kamo će lopta ići..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaista lijepe riječi upućene našem Luki. Zanimalo nas je kako je Luka morao odigrati tu utakmicu da bi dobio ovakve pohvale od ovog kritički nastrojenog lista. Ponovno smo se obratili partnerima iz SofaScora koji su nam izvukli statistiku iz te utakmice.

Jednom pohvala, drugi put kritika - za istu statistiku igre

Zanimljivo, Luka je tu utakmicu protiv Valencije odigrao gotovo identično kao i onu protiv PSG-a što se statistike tiče. Tu utakmicu odigrao je svih 90 minuta, a loptu je primio 63 puta. Dakle čak dva puta manje nego na utakmici s PSG-om. Očigledno se i protiv PSG dobro kretao i otvarao prostor, te tražio loptu. Uputio je četiri duge lopte, a uspješno pogodio njih dvije. Dakle ponovno je u ovom segmentu bolje odradio utakmicu s PSG-om jer je tražio svoje suigrače i pokušavao iznijeti loptu. Marca kao glavni argument Lukine loše igre navodi to što nije iznosio loptu prema van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Valencije je ušao u četiri duela, a dobio njih tri. U ovom segmentu na prvi pogled je bolje odrađena utakmica protiv Valencije, no protiv PSG-a je više morao ulaziti u duele. Protiv Valencije je Luka imao "mudrost veterana" i presjekao jednu loptu. Protiv PSG-a je Luka presjekao tri lopte. 

Image

U obzir uzimamo, odnosno uspoređujemo utakmice protiv PSG-a koji je poimenice najbolja momčad na svijetu i Valencije koja spada tek u gornji vrh Primere. Dakle Lukini brojevi nisu ništa bolji bili protiv Valencije nego protiv PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to zapravo govori sve. 

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo