LUKA MODRIĆ O POČECIMA I KLUBU U KOJEM JE POSTAO SVJETSKA ZVIJEZDA: / 'Morao sam otići, a sad igram najbolji nogomet u karijeri'

Image
Foto: AFP
16.10.2017.
8:53
AFP
VOYO logo

Tim povodom Modrić je dao intervju za Uefine službene internetske stranice na kojima se za početak osvrnuo na svoje nogometne početke.

"Nogomet ima veliku ulogu u mom životu. Počeo sam ga igrati u dobi od sedam godina. Trebali biste vidjeti fotografije iz mog prvog kluba, Zadra. Na svakoj od njih imam loptu. Kad sad pogledam svoju karijeru, uvjeren sam da se sve odvilo na način na koji je trebalo, korak po korak. Nikad nisam koristio prečicu, a to je iznimno važno želite li ostvariti svoje ciljeve", započeo je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje prati bivši klub

"Pravovremeno sam otišao u Tottenham, bilo je to fenomenalno iskustvo, a prvi mjeseci ondje puni izazova budući da sam se morao priviknuti na život u Engleskoj. Preda mnom su bili novi kolege i novi zahtjevi, morao sam naučiti držati visok tempo, a nakon nekoliko mjeseci stigle su i najbolje izvedbe. Sa radošću se sjećam vremena provedenog ondje, bilo je puno uspjeha."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznaje Modrić da i danas prati bivši klub, a svjestan je i napretka kojeg je londonska momčad ostvarila od njegova odlaska 2012. godine.

"Sretan sam zbog rezultata kojeg postižu. Mnogo su uložili u klub, igraju na novom stadionu, treniraju na novim terenima i bore se za naslov prvaka u Engleskoj. Želim im sve najbolje, izuzev u ovim dvjema utakmicama u kojima igraju protiv nas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Real je bio idealan za mene'

Uslijedio je prelazak u Madrid.

"Nakon četiri sezone u Tottenhamu, u kojem sam igrački napredovao koliko sam mogao, bili su mi potrebni novi izazovi kako bih nastavio rasti. Real Madrid je bio idealan klub za mene, a kad sam saznao da su zainteresirani za mene ni na što drugo nisam mislio. Potpisom za ovaj klub ostvario sam razinu više, igram najbolji nogomet u karijeri i svakim se danom sve bolje osjećam. Igrati za Real Madrid je nešto posebno, a još je uzbudljivije osvajati trofeje s ovim klubom. Osvojili smo više Liga prvaka od ikoga, ja sam sretan što sam taj trofej osvojio triput, a još sretniji što smo ga osvojili dvije godine uzastopce. Osvojili smo praktično sve što smo mogli, sad moramo ostati jaki kako bismo i u narednim godinama osvajali ovaj naslov."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je Modrić za kraj čini li ga ponosnim činjenica da nosi broj 10 u Realovoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno sam zbog toga ponosan. Taj dres ima bogatu povijest, meni je omiljen i morao sam ga imati kad sam čuo da je slobodan. Poseban je osjećaj dobiti omiljeni broj na dresu, posebice u najvećem klubu na svijetu. Istina je da je to samo broj, no meni mnogo znači. S ponosom ga nosim, ali je ključ je u onome što radim na travnjaku, kako igram i golovi koje postižem."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo