LUKA MODRIĆ NAJBOLJI NA SVIJETU I U IZBORU GOAL-a, RONALDO DRUGI: / Začuđuje pozicija na kojoj se našao veliki Messi

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Luka Modrić pobjednik je izbora Goal 50 za 2018. godinu

13.11.2018.
14:12
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić pobjednik je izbora Goal 50 za 2018. godinu, čime je prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Još od Nizozemca Wesleya Sneijdera 2010. nitko osim Ronalda i Messija nije pobijedio u Goalovom izboru 50 najboljih nogometaša svijeta u prethodnih 12 mjeseci. Sad je Luka došao na red za uzimanje ove prestižne nagrade...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u nogometnom svijetu ima skeptika koji smatraju kako Modrić, zbog toga što u tekućoj sezoni ne igra na svom uobičajenom nivou, nije zaslužio niti Fifinu nagradu "The Best" kao niti ovu Goalovu, Luka ih je dobio nakon sjajne cjelukupne godine u kojoj je pomogao Realu da osvoji treću Ligu prvaka za redom, a potom je odveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva.

'Jako sam sretan što mogu primiti ovu nagradu'

"Jako sam sretan što mogu primiti ovu nagradu. Zahvalio bih svima koji su glasovali za mene. Čast je primiti je i nastaviti putem te dvojice velikana. Pobijediti nakon te dvojice čini me jako zadovoljnim. Doista mi je čast", kazao je za Goal Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo nije uspio pobijediti treći put za redom

Ronaldo, koji je bio najbolji strijelac u osvajanju Lige prvaka, nije uspio pobijediti u Goal 50 izboru treći put za redom. Morao se zadovoljiti drugim mjestom. Mohamed Salah našao se na postolju zahvaljujući rekordnoj sezoni u Premier ligi s 32 gola u dresu Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOAL OBJAVIO POPIS NAJBOLJIH IGRAČA GODINE: Modriću veliko priznanje, čitatelji začuđeni Messijevom pozicijom

Mbappé završio kao četvrti, Messi kao peti

Francuski mladi nogometni genijalac Kylian Mbappé završio je kao četvrti nakon sjajnih igara za Tricolore na SP-u u Rusiji, uključujući dva gola Argentini. Messi je ušao u top 5 jer je vukao Barcelonu do dvostruke krune, a s 34 gola u samo 36 ligaških utakmica zaslužio je Zlatnu kopačku Europe.

Varane na sedmom mjestu

Belgijac Kevin De Bruyne šestim je mjestom nagrađen za igre u Manchester Cityju. Raphael Varane, sjajni branič Reala i Tricolora, našao se na sedmom mjestu, dok je ubojiti engleski napadač Tottenhama Harry Kane završio na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Goal 50 godišnja je nagrada u kojoj se rangira 50 najboljih nogometaša svijeta u prethodnih 12 mjeseci. Urednici i novinari Goalova 42 izdanja iz cijeloga svijeta glasovali su prema formi igrača, prethodne godine, igrama u velikim utakmicama, karijeri i uspjesima s klubom i reprezentacijom.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo