LIVERPOOL - NEWCASTLE 4-2 / Luda utakmice na Anfieldu: Salah zabio dva gola, 'Redsi' prizemljili 'Svrake' za prvo mjesto Premiershipa

Image
Foto: Profimedia

U nemilosrdnoj i bjesomučnoj utakmici, potaknutoj opakom kišom i vjetrom na Merseysideu, Liverpool je nizao prilike, ali je izgledalo u opasnosti da ostane u trećem uzastopnom remiju na Anfieldu nakon prvog poluvremena bez golova

2.1.2024.
0:23
Profimedia
VOYO logo

Liverpool i Newcastle odigrali su strašnu utakmicu u ponedjeljak navečer - u 20. kolu Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redsi su slavili 4-2, a rezultat je lako mogao biti i veći da golman Svraka Martin Dubravka nije briljirao i da se nogometaši nisu propisno ispromašivali prije nego je započela golijada.

Junak dvoboja je egipatski čarobnjak Mohamed Salah, koji je zabio dvaput dok je Liverpool na kraju slomio otpor Newcastle Uniteda za tri boda za vrh Premier lige, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MALO JE NEDOSTAJALO /

Rio Ferdinand ispričao kako je nagovorio Modrića da dođe u Manchester United i kako je sve propalo

Image
MALO JE NEDOSTAJALO /

Rio Ferdinand ispričao kako je nagovorio Modrića da dođe u Manchester United i kako je sve propalo

U nemilosrdnoj i bjesomučnoj utakmici igranoj na opakoj kiši i vjetru na Merseysideu, kako to slikovito opisuje britanski autor izvještaja ovog derbija, Liverpool je nizao prilike, ali je izgledalo da će doživjeti i treći uzastopi remi na Anfieldu nakon prvog poluvremena bez golova.

Salah je propustio najbolju priliku u uvodnoj trećini kada je mu je golman obranio jedanaesterac, ali napadač, koji će se sada pridružiti Egiptu na Afričkom kupu nacija, pogodio je za prvi udarac, a zatim pretvorio drugi iz točke u završnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov prvi pogodak bio je njegov 150. gol za Redse u Premier ligi, ali ga je nakon pet minuta poništio Alexander Isak, koji je ušao iza obrane domaćina nakon dobrog ubačaja Anthonyja Gordona i pogodio.

Liverpool je snažno pritisnuo kako bi ponovno došao u vodstvo i na kraju im je Curtis Jones doveo vodstvo prije nego što im je udarac Codyja Gapka nakon briljantnog dodavanja Salaha dao prostora za disanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratio se Newcastle kada je Sven Botman pogodio iz kuta za 3-2 prije nego što je Salah poslao Martina Dubravku - koji je branio junački čitavp vrijeme - na pogrešan način da osigurao bodove.

Liverpool je ove sezone na Anfieldu pobijedio u prvih sedam utakmica Premier lige, ali su ga Manchester United i Arsenal održali neriješeno u prethodne dvije domaće utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vode Aston Villu s tri boda i imaju pet bodova prednosti ispred Manchester Cityja koji ima utakmicu manje i Arsenala. Newcastle, kojem je nedostajalo devet prvotimaca, ostao je deveti u poretku.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo