[VIDEO] REAL PREGAZIO APOEL, TOTTENHAM UVJERLJIV PROTIV BORUSSIJE: / Kovačić zbog ozljede u suzama uz ovacije napustio travnjak

Image
Foto: AFP

Odigrano je 1. kolo u skupini H. Real je s uvjerljivih 3-0 slavio protiv APOEL-a, dok je Tottenham na Wembleyju s 3-1 trijumfirao protiv Borussije. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić u 25.

13.9.2017.
22:33
AFP
VOYO logo

REAL MADRID - APOEL 3-0

Real Madrid (4-3-3): Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kovačić - Isco, Ronaldo, Bale

APOEL (4-4-2): Waterman - Vouros, Rueda, Carlao, Lago - Sallai, Morais, Vincius, Aloneftis - Ebecilio, De Camargo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Ronaldo (13.), 2-0 Ronaldo (51.), 3-0 Ramos (61.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzbudljivo je u srijedu navečer bilo u skupini H. Real je svoj put prema obrani naslova prvaka Europe i trostrukoj kruni u posljednih 3 godine, što nikad nitko u povijesti nije ostvario, započeo tricom APOEL-u.

Uoči utakmice, trener Reala Zinedine Zidane iznenadio je uvrštavanjem u prvu momčad Matea Kovačića umjesto standardnog Kroosa. No, već nakon 20. minuta, Mateo je morao kapitulirati zbog povrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] OZLJEDA I SUZE MATEA KOVAČIĆA: Sjajni hrvatski veznjak startao u udarnoj postavi Reala, a onda šok!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski veznjak u jednom trenutku sjeo je na travnjak i u suzama zatražio liječničku pomoć. Čim su stigli liječnici, bilo im je jasno da Kovačić koji je trpio velike bolove, neće moći nastaviti utakmicu. U pitanju je vjerojatno koljeno ili prepona. U 22. minuti zamijenio ga je Toni Kroos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo briljirao

Real Madrid je očekivano od prve minute zagospodario Santiago Bernabeuom i bilo je pitanje tek kada će gusta obrana Ciprana prvi put popustiti.

To se dogodilo u 12. minuti; po lijevoj strani kombinirali su Isco i Bale, a na drugoj vratnici loptu u mrežu poslao Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je i u nastavku prvog poluvremena dominirao, ali u prvih 45 minuta više nije zatresao mrežu Boya Watermana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Modrić

Sve dvojbe, ako ih je i bilo, Real je razriješio u 51. minuti Ronaldovim golom iz kaznenog udarca. Bio je to njegov ukupno 92. gol za Real u Ligi prvaka u 89. utakmici. Sjajne brojke u golovima podebljane su s 31 dodavanjem za pogodak.

FANTASTIČNI MODRIĆ PONOVNO ODUŠEVIO: ‘Luka je najbolji veznjak kojeg je Real ikad imao’

Do kraja utakmice među strijelce se upisao i Sergio Ramos (62) koji je pogodio iz sretnih, ali spretnih škarica. Kapetan VatrenihLuka Modrić je odradio svih 90 minuta u dresu prvaka Europe. I bio je jedan od najzapaženijih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussija nije mogla na Wembleyju

U drugom susretu iz skupine H Tottenham je u Londonu pobijedio Borussiu Dortmund 3-1. Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Heung-Min Sona, no sedam minuta kasnije prekrasnim pogotkom s ruba kaznenog prostora izjednačilo je Borussijino novo pojačanje Ukrajinac Andrij Jarmolenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je vratio prednost u 15. minuti nakon brze kontre koji je realizirao Harry Kane. Sjajni engleski napadač je u 60. minuti povećao prednost Spursa. U posljednjim trenucima utakmice domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Jan Vertonghen.

Nijemci su nakon utakmice imali velikih prigovora na suđenje jer su im poništena dva gola zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA E

LIVERPOL - SEVILLA 2-2 (Firmino 21, Salah 37/Ben Yedder 6, Correa 72). Promašeni penal: Firmino (Liv, 42)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIBOR - SPARTAK MOSKVA 1-1 (Bohar 85/Samedov 60)

SKUPINA F

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FEYENOORD - MANCHESTER CITY 0-4 (Stones 2,63, Aguerro 10, Gabriel 25)

ŠAHTAR - NAPOLI 2-1 (Taison 15, Ferreyra 58/Milik 72pen)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA G

PORTO - BEŠIKTAŠ 1-3 (Tošić 21ag/Talisca 13, Tosun 28, Babel 86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB LEIPZIG - MONACO 1-1 (Forsberg 33/Tielemans 35)

SKUPINA H

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID - APOEL 3-0 (Ronaldo 12, 51pen, Ramos 61)

TOTTENHAM-BORUSSIA DORTMUND 3-1 (Son 4, Kane 15, 60/Jarmolenko 12)



UŽIVO:

GOTOVE SU UTAKMICE.

City je pobijedio s 4-0 Feyenoord.

85' - Ludnica u Mariboru! Domaćin je pred kraj utakmice stigao do izjednačenja 1-1 protiv Spartaka iz Moskve. No, uoči susreta, kao i za njegovo vrijeme, bilo je nereda.

TUČNJAVA NAVIJAČA I POLICIJE U MARIBORU: Slovenski huligani divljali na ulicima, neredi i na tribinama

82' - Real ne misli stati. Modrić je asistirao s desne strane Ronaldu koji je pogodio iz zaleđa.

73' - Sjajnu utakmicu igraju Liverpool i Sevilla. Joaquin Correa zabio je Redsima u 73. minuti.

72' - Napoli je uspio smanjiti protiv Šahtara Darija Srne na 2-1. Strijelac iz penala je bio Arkadiusz Milik.

63' - City nema milosti prema Feyenoordu. Kevin De Bruyne je poslao odličan centaršut u šestnaesterac. John Stones je ispratio loptu i izbliza uputio udarac glavom koji ulazi pod prečku. Brad Jones nije uspio spasiti mrežu. Rezultat je 0-4.

61' - GOOOL - Real vodi s 3-0. I to kakav. Škaricama. Sergio Ramos oduševio je Santiago Bernabeu.

61' - Golovi u Londonu i Harkivu. Tottenham je poveo protiv Borussije s 3-1. Šahtar je zabio za 2-0 protiv Napolija. Harry Kane ponovno je zabio za Spurse. Valja spomenuti da je Borussia teško oštećena. Poništena su dva gola zbog zaleđa, jedan je sigurno bio regularan.

51' - GOOOL - Cristiano Ronaldo je poslao golmana u krivu stranu i mirno zabio penal. Pucao je u donji lijevi kut.

46' - Kakva prilika za Real. Bale je ubacio, a Ronaldo s 5 metara tukao nogom i pogodio prečku. Izgledalo je kao da se lopta odbila preko crte, ali sudac kaže da nije. Portugalac protestira.

Vraćamo se središnjoj utakmici našeg večerašnjeg tekstualnog prijenosa. Susretu Reala i APOEL-a. Počelo je drugo poluvrijeme.

46' - POČELA SU DRUGA POLUVREMENA

45' - ZAVRŠILA SU PRVA POLUVREMENA U SVIM UTAKMICAMA.

44' - Bešiktaš protiv Porta vodi s 2-1. Tosun je zabio fantastičan gol koji možete vidjeti OVDJE.

42' - APOEL je praktički nevidljiv. Izraelci su zaprijetili tek dva puta. Jedina prava prilika bila je ona obrana Navasa na početku susreta.

33' - Velika prilika za Real. Bale je s lijeve strane, oštro po travnjaku, tukao prema mjestu gdje se nalazio Ronaldo, ali je lopta za Portugalca bila prejaka. A i da je zabio ne bi se vrijedilo pošto je bio u zaleđu.

25' - Feyenoord je potopljen. Gabriel Jesus zabio je za velikih 3-0 u 25. minuti. Priča u Rotterdamu je gotova. City je završio posao.

25' - Kroos je zamijenio Kovu.

21' - Utakmica je gotova za Matea Kovačića. Hrvatskom veznjaku nastradala je prepona. Čini se da je riječ o ozljedi prepone pošto se odmah primio za nju nakon dodavanja Marcelu. S liječnikom Reala napustio je travnjak u suzama. Šteta za Kovu. Samo da nije nešto ozbiljno. Navijači su ga još jednom pozdravili pljeskom.

OZLJEDA I SUZE MATEA KOVAČIĆA: Sjajni hrvatski veznjak startao u udarnoj postavi Reala, a onda šok!

17' - Igra se sjajna utakmica između Tottenhama i Borussije Dortmund. Tamo je već 2-1 u 17. minuti. Strijelac je ovoga puta Harry Kane. Gol je pao i u Ukrajini. Šahtar je poveo protiv Napolija golom Taisona u 15. minuti.

12' - GOOOL: Ronaldo je zabio za 1-0. Tek što se vratio, Portugalac je zabio. No, hvalospjeve treba dati i Garethu Baleu, koji je sjajno asistirao Ronadu za 1-0. APOEL je načet.

11' - Stroj Pepa Guardiole razbija Feyenoord. Već je 2-0 na De Kuipu. Strijelac je Aguero koji je krasno primio pas i spremio loptu u mrežu. Briljantnu asistenciju suigrača je pretvorio u gol šutem uz lijevu stativu.

6' - Odmah je počelo žestoko diljem Europe. Sevilla je povela protiv Liverpoola s 1-0, City protiv Feyenoorda, dok je u derbiju večeri Tottenham u Londonu poveo protiv Borussije s 1-0.

2' - Real je odmah napao goste iz Nicosije.

1' - POČELE SU UTAKMICE

20.35 - Mario Pašalić počet će susret za Spartak iz Moskve protiv Maribora. Rog je na klupi Napolija protiv Šahtara za koji će igrati Darijo Srna kao kapetan, od prve mnute. Matej Mitrović čekat će svoju priliku u Bešiktašu s klupe protiv Porta. Danijel Subašić otpao je iz sastava Monaca za sraz protiv Leipziga.

20.27 - City će u Rotterdamu tražiti svoju prvu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka nakon šest uzastopnih utakmica bez slavlja. Građani su u tim utakmicama, kombinirano, dobili 14 golova.

20.25 - Glavni sudac na današnoj utakmici bit će Benoit Bastien iz Francuske. Pomoćni suci bit će Hicham Zakrani (FRA) i Frédéric Haquette (FRA).

20.15 - Objavljeni su i sastavi za večerašnju utakmicu. Modrić i Kovačić započinju utakmicu od prve minute. Kova je dobio priliku u vezi umjesto Kroosa. Benzema nije konkurirao za susret zbog ozljede. Kod APOEL-a nedostaju ZhivkoMilanov, Facundo Bertoglio i George Efrem.

Utakmicu koju će u večernjim satima odigrati madridski Real i APOEL propustit će sjajni 21-godišnji ofenzivni igrač kluba Marco Asensio zbog prilično bizarnog razloga. Nogometaš koji je zabio Barceloni u objema utakmicama Španjolskog superkupa te koji je postigao dva pogotka u ligaškom remiju Reala i Valencije utakmicu Lige prvaka propušta zbog infekcije nakon brijanja nogu.

SJAJNA VEČER U LIGI PRVAKA: Chelsea krenuo šesticom, PSG peticom, briljantni Mbappe rušio rekorde

Premda sve važniji kotačić u Realovoj momčadi, Asensio za ovaj ogled ne bi trebao biti igrač bez kojeg branitelj naslova u Ligi prvaka ne mogu do tri boda na otvaranju, kao niti Benzema koji također neće igrati.

Jamči to ovaj kadar iz kojeg će trener Zidane izvući početnih jedanaest i zamjene: Keylor Navas, Casilla, Luca; Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Theo; Kroos, Modrić, Casemiro, Isco, Kovačić, Ceballos; Cristiano Ronaldo, Bale, Lucas Vazquez, Mayoral.

SPEKTAKL NA CAMP NOU: Rakitić zabio velikom Buffonu, Messi prekinuo prokletstvo predstavom za pamćenje

Modrić bi trebao od prve minute započeti susret protiv APOEL-a, a Mateo Kovačić mogao bi zaigrati u prvih 11 Reala. Isco bi ponovno trebao imati određenu slobodu u igri jer se u posljednjim susretima dokazao kao veliki i važan adut Zidanea, na kraju krajeva isto kao i Asensio.

U lov na svoje prve ovosezonske bodove kreću i preostala tri engleska sastava, Tottenham, Liverpool Dejana Lovrena i Manchester City. Tottenham na Wembleyju dočekuje jaku Borussiju Dortmund i to će biti šlager ove nogometne večeri.

Liverpool će na svom Anfieldu imati težak zadatak protiv španjolske Seville, a Manchester City gostuje kod Feyenoorda. Šahtar Darija Srne ovosezonsku Ligu prvaka otvorit će susretom protiv Napolija Marka Roga u skupini F. Monaco Danijela Subašića igrat će u gostima protiv Leipziga.





TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo