LOŠE VIJESTI ZA VATRENE: / Ostali bez prvog mjesta, a za vrat im pušu Norvežani

Image
Foto: AFP

Osim što hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela pobijediti na gostovanju u Azerbajdžanu (0:0), ni preostala dva rezultata iz kvalifikacijske skupine H u četvrtak joj nisu išla na ruku.

3.9.2015.
22:48
AFP
VOYO logo

Italija je u Firenci svladala Maltu, istina teže od očekivanja, ali i tih 1:0 joj je bilo dovoljno za tri boda. Norveška je, pak, odradila sjajan posao i slavila na gostovanju u Bugarskoj, također s 1:0.

Pelle opet spasio Talijane

S takvim raspletom, Azzurri su nakon sedam kola preskočili Hrvatsku na prvom mjestu skupine H - imaju 15 bodova, odnosno bod više od izabranika Nike Kovača. Trećeplasirani Norvežani su se, pak, približili našoj reprezentaciji na samo bod zaostatka. Očekuje nas tako iznimno uzbudljiv finiš kvalifikacija za Europsko prvenstvo na koje će se plasirati dvije najbolje momčadi iz svake skupine, najbolja trećeplasirana iz svih skupina, te pobjednici dodatnog razigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su se mučili na stadionu Artemio Franchi sve do 69. minute kada je Graziano Pelle napokon uspio ugurati loptu u mrežu nakon nabacivanja Antonija Candreve. Zanimljivo, Pelle je donio pobjedu Italiji i u prvoj utakmici protiv Malte koja je završila identičnim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u nedjelju u Oslu

U Sofiji je pobjedu Norveškoj osigurao Vegard Forren, odlično utrčavši na loptu koju je iz slobodnog udaraca nabacio Stefan Johansen. Norvežani su, podsjetimo, bili bolji od Bugara i u Oslu (2:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju Hrvatska gostuje u Norveškoj, dok Talijani u Palermu dočekuju Bugare. Robert Prosinečki će, pak, s Azerbajdžanom gostovati na Malti.

LJESTVICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Italija 7 4 3 0 10-5 15 2. HRVATSKA (-1) 7 4 3 0 16-3 14 3. Norveška 7 4 1 2 8-8 13 4. Bugarska 7 2 2 3 7-8 8 5. Azerbajdžan 7 1 2 4 4-11 5 6. Malta 7 0 1 6 1-11 1

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo