LOŠE VIJESTI ZA SVE KOLEKCIONARE PANINIJEVIH SLIČICA: / Evo koliko ćete platiti za popunjavanje albuma

Image

Britanski stručnjak izračunao je koliko će korisnici morati potrošiti za popunjavanje albuma

28.3.2018.
18:44
VOYO logo

Paninijev album sa sličicama pušten je u prodaju prošlog tjedna diljem svijeta, a velik broj poklonika ima i u Hrvatskoj. Ali popunjavanje cijelog albuma moglo bi korisnike vrlo skupo stajati.

Naime, u albumu se nalaze 32 momčadi te je potrebno skupiti ukupno 682 sličice sa igračima, izbornicima, stadionima i legendama Svjetskog prvenstva. Matematički stručnjak Paul Harper sa Sveučilišta u Cardiffu izračunao je koliko će Englezi morati potrošiti za popunjavanje cijelog albuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati će morati izdvojiti više od 4000 kuna

U Engleskoj je cijena paketića sa pet sličica skočila sa 50 na 80 penija što je povećanje od 60% u odnosu na Euro 2016. Ako korisnik kupi 137 paketića i u svakom dobije različitu sličicu, to bi ga koštalo 109 funti, odnosno oko 930 kuna, ali to je gotovo pa nemoguće.

Također, izračunao je da će za popujavanje biti potrebno 927 paketića, odnosno 773 funte što je 6583 kune. Naravno, kolekcionari su u stalnom kontaktu te mijenjanjem duplih sličica mogu znatno smanjiti te troškove. Ukoliko jedna osoba mijenja sličice s desetoro ljudi konačni troškovi za nju će iznositi 247 funti, odnosno 2100 kuna, prenosi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je profesor istraživanje proveo i prije dvije godine uoči Eura u Francuskoj, a tada se su troškovi iznosili 374 funte te su se i više nego poduplali uoči ovog Svjetskog prvenstva. Cijena jednog paketića sličica u Hrvatskoj je i dalje 5 kuna te bi po već gore spomenutoj formuli za popunjavanje cijelog albuma trebali izdvojiti 4635 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo