REAKCIJE TRENERA / Dambrauskas nakon remija u Kranjčevićevoj: ''Nitko nam neće ništa dati besplatno, moramo biti bolji'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Svoje viđenje ove utakmice dao je i Silvijo Čabraja, trener Lokomotive

11.12.2021.
19:38
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

U kvalitetnoj, pogocima i preokretima bogatoj utakmici 19. kola Prve HNL, Lokomotiva i Hajduk su u Zagrebu odigrali 3:3, iako su pet od šest pogodaka postigli gostujući igrači. 

Lokomotiva je u 11. minuti povela autogolom Josipa Eleza. Izjednačio je Marko Livaja u 33. minuti. Novo vodstvo Lokomotivi donio je Mateo Marić u 63. minuti. S dva pogotka Jana Mlakara, u 77. i 81. minuti, Splićani su preokretom poveli sa 3:2, da bi u 86. minuti Nikola Katić pogodio vlastitu mrežu za konačnih 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas nismo uspjeli. Poklanjali smo golove, imali smo tri boda na kraju. Nije bila laka utakmica, Lokomotiva je bila spremna, kako je i obećala, fizički jako moćna. Tu smo malo gubili, pogotovo u prvom poluvremenu. Davali smo im puno prvih i drugih lopti, hvatali njihove kontre... Ali i u prvom dijelu imali smo četiri, pet jako dobrih šansi. Golman im je dobro reagirao i spasio ih. Primili smo gol pa zabili za 1:1. U drugom poluvremenu nismo se mogli dovoljno nametnuti, većinu vremena to je bila tijesna utakmica. Kad je Lokomotiva zabila, promijenili smo stav i pristup uz nekoliko zamjena, imali smo malo više kontrole i počeli smo igrati kako bih stalno volio da igramo. Bili smo strpljivi, nismo jurili. Pogotovo je naš treći gol stvarno vrhunski, vidi se rad momčadi", rekao je Dambrauskas za Arena Sport televiziju nakon utakmice.

'Imali smo problema u obrani'

"Sreća ili nesreća, nekad je imaš, nekad je nemaš. Sve u svemu moramo gledati kompleksnost, kako branimo gol u takvim situacijama, koliko lako dolazi dodavanje u tu zonu. Očito je da smo s tim imali problem, i u prošloj utakmici protiv Lokomotive primili smo tri gola i također imali problema u obrani. Moramo bolje trenirati, nitko nam ništa neće dati besplatno. Moramo postati bolji", rekao je, između ostalog, trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje viđenje ove utakmice dao je i Silvijo Čabraja, trener Lokomotive.

"Utakmica se lomila. Mi smo dvaput vodili, Hajduk je nas stizao, na kraju smo izjednačili. Mogli smo i mi i oni zabiti više. Imali smo čistu šansu kod 2-1. Da smo to zabili, teško bi to Hajduk stigao. Mislim da je publika mogla uživati, bilo je šest golova. Bio je dinamičan nogomet, puno trke i htijenja od jedne i druge momčadi", rekao je nakon utakmice za Arena Sport televiziju trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo