LIVERPOOL OSTVARIO NEVJEROJATAN TRANSFER: / Doveli hit-igrača Lige prvaka za smiješnu cifru. Kako im je to uspjelo?

Image
Foto: Profimedia, Profimedia, Press Association

Japanac, koji igra na poziciji krilnog napadača, istaknuo se ove sezone u Ligi prvaka

19.12.2019.
10:50
Profimedia, Profimedia, Press Association
VOYO logo

Nogometaš Salzburga 24-godišnji Japanac Takumi Minamino će od 1. siječnja biti igrač Liverpoola i tako postati prvi japanski nogometaš u povijesti engleskog prvoligaša.

"Ostvario mi se san da postanem nogometaš Liverpoola. Uzbuđen sam jer se to dogodilo", izjavio je Minamino koji je potpisao ugovor s Liverpoolom do 2024. godine vrijedan 8.6 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanac, koji igra na poziciji krilnog napadača, istaknuo se ove sezone u Ligi prvaka i to baš protiv Liverpoola kada je zabio i asistirao u tijesnoj 4:3 porazu svog kluba. Minamino je uz Erlinga Haalanda bio najbolji igrač Salzburga ove sezone, posebice u Ligi prvaka, a doista frapira njegova statistika u Red Bullu. Do sada je u pet godina odigrao 199 utakmica, zabio je 64 gola i namjestio još 44.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena, prava sitnica

Cijena je zapravo ono što je kod ovog igrača najzanimljivije. Liverpool je doveo izuzetno korisnog i provjereno dobrog nogometaša za cijenu za koju si ga može priuštiti čak i, recimo, zagrebački Dinamo.

Engleski mediji otkrivaju kako je Minamino u ugovoru imao otkupnu klauzulu baš na tu cifru, ali da je u poslu dosta pomogla i dobra suradnja ovih dvaju klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak Minamina mogao bi dodatno ugroziti mjesto u momčadi Mohamedu Salahu, ali ujedno će konkurencija biti jača i morat će se obojica više zalagati. U svakom slučaju Minamino bi mogao biti kupovina godine, ako nastavi s dobrim igrama dakako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo