LIVERPOOL NASTAVLJA DOMINACIJU, ALI IMAJU OGROMAN PROBLEM: / Vratar 'redsa' primio jedan od najglupljih golova

Image
Foto: Profimedia, Profimedia, Press Association

Bila je to katastrofalna pogreška Adriana koji je loptu praktički u noge dodao Ingsu

17.8.2019.
18:41
Profimedia, Profimedia, Press Association
VOYO logo

Nogometaši Liverpoola pobijedili su kao gosti Southampton sa 2-1 (1-0) i došli do 11. pobjede u nizu u Premier ligi, računajući i devet uzastopnih trijumfa kojima su zaključili prošlu sezonu, što im ipak nije bilo dovoljno za osvajanje naslova.

Za nova tri boda Liverpoola golove su postigli Sadio Mane sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora u prvoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu te Roberto Firmino s iste udaljenosti u 71. minuti. Nadu domaćima donio je Ings u 83. minuti, kad je blokirao dodavanje Liverpoolova vratara Adriana i poslao loptu u mrežu. Bila je to katastrofalna pogreška Adriana koji je loptu praktički u noge dodao Ingsu, a kroz cijelu utakmicu problem su mu radili igrači Southamptona koji su stvarali pritisak na zadnju liniju pa je često krivo dodavao ili izbijao. Inače, ovo bi mogao biti veliki problem za Kloppa koji je ostao bez Allisona Beckera i spao samo na osrednjeg Adriana i nespremnog Lonergana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je još Ings u 89. minuti mogao i izjednačiti, ali je s nekoliko metara promašio loptu i propustio veliku priliku.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren još jednom nije bio ni među Liverpoolovim kandidatima za nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom u Southamptonu Juergen Klopp je izjednačio rekord koji je na klupi 'Redsa' postavio Brendan Rodgers po broju uzastopnih pobjeda u Premiershipu, a imat će ga priliku nadmašiti 24. kolovoza, kad je Liverpool domaćin Arsenalu na Anfieldu.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Liverpool's Guinean midfielder Naby Keita (R) celebrates with Liverpool's Brazilian midfielder Roberto Firmino after scoring a goal during the UEFA Champions League quarter-final, first leg football match between Liverpool and FC Porto at Anfield stadium in Liverpool, north-west England on April 9, 2019. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Norwich deklasirao Newcastle

Arsenal je u 2. kolu na svom Emiratesu sa 2-1 (1-0) nadigrao Burnley. Lacazette (13) i Aubameyang (64) su bili strijelci za 'topnike', a izjednačujući pogodak za Burnley postigao je Barnes (43).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norwich je u prvom kolu nezasluženo poražen s uvjerljivih 4-0 na Anfieldu, ali su "kanarinci" u prvom domaćem dvoboju od povratka u Premier ligu naplatili promašaje s gostovanja u Liverpoolu. Za uvjerljivih 3-1 protiv Newcastlea zaslužan je finski reprezentativac Teemu Pukki koji je postigao svoj prvi "hat-trick" u Premiershipu. Pukki je bio strijelac u 32., 64. i 76. minuti. Poraz 'svraka' ublažio je Shelvey (90+3).

Prve pobjede u novoj sezoni postigli su Bournemouth, koji je slavio sa 2-1 na gostovanju kod Aston Ville, i Everton koji je svladao Watford sa 1-0 pogotkom Bernarda u 10. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bournemouth je u 12. minuti vodio sa 2-0 golovima Kinga (2-11m) i Wilsona (12). Brazilac Douglas Luiz je smanjio na 1-2, ali Villa nije došla do izjednačenja. Hrvatski reprezentativni vratar Lovre Kalinić je ponovno ostao izvan konkurencije u domaćoj momčadi.

Brighton i West Ham su podijelili po jedan bod. Chicharito je postigao vodeći pogodak za goste u 62. minuti, a izjednačio je Trossard samo tri minute poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasada su s maksimalnim učinkom na vrhu ljestvice Liverpool i Arsenal, a može im se pridružiti i pobjednik derbija na Etihadu te Manchester United koji će u ponedjeljak gostovati kod Wolverhamptona.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo