Liverpool nakon 11 godina osvojio Arsenalovu utvrdu

Redsi su do pobjede su gosti došli autogolom Ramseya u 78. minuti te pogotkom Suareza u zadnjoj minuti utakmice. Liverpool je od 70.

20.8.2011.
19:53
VOYO logo

Veliku je pobjedu ostvario Liverpool na gostovanju kod Arsenala. Momčad Kennyja Dalglisha je s Emiratesa odnijela sva tri boda svladavši domaćina 2:0.

Liverpool je poveo autogolom Ramseya u 78. minuti, a "točku na i" stavio je Suarez u 90. minuti, pa je tako Liverpool ispravio prošlotjedni kiks i domaći remi sa Sunderlandom. Arsenal opet, baš kao i protiv Udinesea, nije bio nimalo nalik momčadi koju smo gledali godinama. Teški su dani pred Wengerom, kojem je svlačionica puna ozlijeđenih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=U1sHRm2vwXuL08s5 Bila je ovo prva Liverpoolova pobjeda u gostima kod Arsenala nakon punih 11 i pol godina. Zadnji put Redsi su slavili u veljači 2000. kad je Titi Camara zabio za 1:0! Ovo je ujedno prva Liverpoolova pobjeda na Emiratesu, ostvarena u tvrdoj utakmici, bez mnogo šansi. Iako u momčadi Liverpoola još uvijek nema kapetana Stevena Gerrarda, Redsi su imali više loptu, bili su bolji i zasluženo su upisali bodove. Liverpool je od 70. minute igrao s igračem više, budući da je zbog brutalnog starta na Lucasu Leivi opravdano bo isključen Emmanuel Frimpong.

Tada je Dalglish 'nanjušio krv', Carrolla je zamijenio Luis Suarez, a u igru je umjesto Kuyta ušao i Raul Meireles. I baš u koprodukciji tog izvrsnog dvojca Liverpool je zabio oba gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je Meireles u 78. minuti pogurnuo loptu prema Suarezu, to je dodavanje presjekao Miguel i nespretno pogodio Ramseya, a u tom karambolu lopta se u luku odbila preko vratara Szczesnyja u mrežu! A u 90. minuti Suarez je materijalizirao lijepo dodavanje Meirelesa za Liverpoolovo slavlje.

"Čini mi se da su oba gola postignuta iz zaleđa", jadikovao je Wenger, a Kenny Dalglish likovao: "Jači smo nego prošle sezone, ova nam je pobjeda i te kako važna za samopouzdanje. Arsenal nije bio u najjačem sastavu? Oprostite, ali to nije moj problem." Dodajmo da se Newcastle s gostovanja u Sunderlandu vratio sa sva tri boda. Bilo je 1:0, a jedini strijelac bio je Taylor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108160687006 arti-201108130241006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo