DINAMO- RIJEKA 1:0 / Dinamo nakon drame prekinuo crnu seriju: Ademiju ovacije na oproštaju od najdražeg dresa

Image

Tekstualni prijenos utakmice Dinama i Rijeke mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

19.3.2023.
15:40
VOYO logo

U derbi i ujedno posljednjoj utakmici 26. kola HNL-a nogometaši Dinama su na maksimirskom stadionu pobijedili Rijeku s minimalnih 1-0 (0-0).

Image
RAT NA TRIBINAMA /

Koreografija za Ademija, bakljade i poruka Boysa za svog tragično preminulog člana čiji ubojica, krvnik, nikad nije priveden pravdi

Image
RAT NA TRIBINAMA /

Koreografija za Ademija, bakljade i poruka Boysa za svog tragično preminulog člana čiji ubojica, krvnik, nikad nije priveden pravdi

Utakmica je odlučena u 67. minuti kada je jedini pogodak na susretu dao Stefan Ristovski. Dinamo je pobijedio nakon niza od tri ligaške utakmice bez pobjede. Odigrao je aktualni prvak prije ove pobjede domaći remi protiv Osijeka, a nakon toga je gubio u Šibeniku i Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Dinama i njegovih navijača oprostio se ujedno 31-godišnji Arijan Ademi koji je u klub došao daleke 2010. godine iz Šibenika. Imao je kratko razdoblje igranja u Lokomotivi, a kroz svo ostalo vrijeme je postao jedan od najboljih igrača Dinama novijeg doba.

Ozljeda Petkovića

Za Dinamo je ukupno odigrao 359 utakmica te je pritom postigao 41 pogodak i upisao 30 asistencija. Karijeru će nastaviti u kineskom prvoligašu Beijing Guoanu s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Na lijepi način su se od Ademija oprostili i najvatreniji domaći navijači koji su razvili njegovu veliku sliku s inicijalima imena i prezimena sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je baš počela šansom Ademija, odmah u prvoj minuti. No, ta prva šansa nije bila najava Dinamovih napada u valovima, čak štoviše, Rijeka je odmah pokazala kako se nije u Maksimir došla isključivo braniti već opasno prijetili lideru prvenstva.

Hendikep za Dinamo bila je ozljeda Brune Petkovića u ranoj fazi utakmice te je hrvatski reprezentativac morao iz igre već u 20. minuti. Zamijenio ga je Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio

osti su se dobro postavili, agresivno su igrali po cijelom travnjaku i posve ravnopravno, ali bez pravih prilika, igralo se tijekom uvodnih trideset minuta. Tada su prvu konkretniju šansu kreirali gosti i to Antonio Marin i Niko Janković, igrači Dinama koji su na posudbi u Rijeci.

Odmah nakon toga Dinamo je složio dobru akciju te je nakon kombiniranja Baturine i Ivanušeca gredu pogodio Josip Drmić. Do kraja prvog dijela još je šansu imao Ademi, ali je Labrović zaustavio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog poluvremena prva je zaprijetila Rijeka. U 49. minuti Frigan je mogao i morao bolje reagirati, ali je loše pucao glavom. Drugi put na susretu pogođen je gostujući okvir vrata u 58. minuti. Ristovski je pucao, a lopta se odbijala i na kraju završila na vratnici.

Pogodak Ristovskog

Ristovski nije zabio tada, ali je u 67. minuti nakon kornera. Ostao je nečuvan na drugoj vratnici te je pogodio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Uslijedili su potom žestoki pokušaji Rijeke da izjednači i bila je tome vrlo blizu u 82. minuti, ali je udarac Hodže završio na vratnici. Dinamo je do kraja zadržao vodstvo te je opet pobjegao Hajduku na devet bodova prednosti. Rijeka je ostala na šestoj poziciji na ljestvici.

U prvom nedjeljnom susretu 26. kola nogometaši Istre 1961 i Lokomotive su u Puli odigrali utakmicu bez pogodaka. Oba su sastava s jednim osvojenim bodom ostali na svojim dosadašnjim pozicijama na ljestvici, Istra 1961 je peta, a Lokomotiva osma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK UTAKMICE

HNL 26. KOLO

Dinamo Rijeka 1:0

Dinamo: Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić - Mišić - Špikić, Baturina, Ademi, Ivanušec - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka: Labrović - Veiga, Galešić, Dilaver, Vukčević - Selahi, Hodža - Ampem, Janković, Marin - Frigan

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' Korner za Rijeku. Očistili su Modri posljednju priliku Riječana.

87' Traje skandiranje BBB- a kapetanu: "Arijan Ademi!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Trenutak za pamćenje, kapetan Ademi se oprostio od Maksimira uz ovacije, umjesto njega je u igri mladi Gabrijel Rukavina.

82' Hodža je pogodio vratnicu nakon sjajne kombinacije Riječana koji su počeli napadati nakon primljenog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Frigan opet prima jednu loptu u petercu, ali nikako da se snađe na pravi način.

72' Liber i Grgić su na terenu umjesto Ampema i Jankovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Najbolji igrač Dinamovog proljeća, Stefan Ristovski, potpuno nečuvan na drugoj stativi zabija nakon ubačaja iz kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Plete Dinamo mrežu oko riječkog gola, pucao je Ivanušec ovaj put u blok.

65' Menalo je u igri umjesto Špikića. 11243 ljudi večeras je u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Izlaze Selahi i Marin, ulaze Banda i Djouahra.

58' Vratnica Ristovskog, dugo je čekao da lopta dođe na njegovu nogu, sjela mu je na volej, ali goste spašava okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Dok tribinama odzvanja "Armada, Armada, šaka jada", Selahi se našao u dobroj poluprilici, blokiraju ga stoperi domaćih.

54' Baturina s desetak metara iz kosa gađa, ali ne ide lopta u okvir vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Frigan se našao u prilici, ali loše puca nakon centaršuta Veige.

46' Počeo je drugi dio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

45' Slobodan udarac za Dinamo na rubu kaznenog prostora. Mišić je pucao, ali Labrović još jednom pokazao zašto je popisu Zlatka Dalića za sutrašnje okupljanje.

41' Jao kakva prilika za Ademija, bio je posve nečuvan nakon kornera, ali sa sedam metara gađa u Labrovića.

37' Špikić puca ravno u Labrovića.

35' Drmić se našao na Oršićevoj poziciji terena, i pogodio gredu svog bivšeg kluba.

33' Marin je ubacio za Jankovića koji je s pet metara zaprijetio vratima Livakovića.

31' Mišić prijeti iz voleja, ali lopta odlazi malo preko vrata.

30' Pojačali su domaćini pritisak na vrata Rijeke.

25' Traje skandiranje BBB- a kapetanu: "Arijan Ademi!"

Image
Image

18' Dilaver šutira s 30 metara, daleko od gola.

17' Petković ima problema s ozljedom koljena, pružala mu se pomoć... u igri je umjesto njega Josip Drmić.

13' Raspoložen je Ademi danas na svom oproštaju, lijepo je kombinirao sa Špikićem, ali Galešić je spriječio veliku priliku za kapetana.

10' Posuđeni igrač Dinama trenutno u Rijeci, Niko Janković, puca u Livakovića iz poluprilike.

7' Gosti ne stoje u bunkeru, nego su se došli nadigravati.

2' Prva akcija na utakmici, Ademi odmah puca glavom preko gola nakon ubačaja Ristovskog. Bila je ovo dobra prilika za kapetana.

1' Počela je utakmica. Prije samog starta kapetan Dinama je dobio prigodne poklone od Mirka Barišića i Vlatke Peras zato što sutra odlazi u Kinu, a koreografijom su ga počastili i Bad Blue Boysi.

Image
Image

------------------------------------------------------

Od 17:30 se na Maksimiru sastaju Dinamo i Rijeka, a derbi će ostati upamćen i kao posljednja utakmica Arijana Ademija u Dinamovom dresu jer se kapetan oprašta od svojih navijača jer odlazi u Kinu.

Dinamo je u zadnje tri HNL utakmice osvojio jedan bod, što je kriza u plavom taboru neviđena gotovo tri godine, a s druge strane ih čeka "nabujala" Rijeka koja pod vodstvom Sergeja Jakirovića živi renesansu.

U posljednje dvije utakmice Dinamo je lako slavio u oba meča (7:2 i 3:1), a kad spominjemo ova dva kluba u kontekstu međusobnih susreta treba napomenuti i dva remija iz prošle sezone (3:3).

Oba trenera su najavila susret.

Ante Čačić, trener Dinama: "Ispred nas je jedna jako važna utakmica. Domaćini smo Rijeci, to je jedna potpuno drugačija momčad nego je to bila na jesen. Kolega Jakirović napravio je respektabilnu momčad koja ovog proljeća igra učinkovito. Ipak, držim da je Dinamo u toj utakmici veliki favorit i da će se vratiti osvajanju bodova."

Sergej Jakirović, trener Rijeke: "Nadam se da možemo ne izgubiti, nešto uzeti. Bio bi zadovoljan da ne izgubimo jer mi smo Rijeka. Klub, pogotovo od kad smo mi došli, pokazao je da svugdje želi ići na pobjedu. Nije to bahato nego jednostavno, pa kakav bi ja bio trener da pripremamo ekipu na poraz. Normalno da se nadate najboljem ali kažem, vidjet ćemo na kraju utakmice gdje smo, što smo… Evo, na početku utakmice imamo siguran bod pa ćemo vidjeti da li ćemo napraviti nešto više ili ćemo to zadržati."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo