GROM IZ VEDRA NEBA / Livajin iznenadni odlazak zatekao reprezentaciju: 'Bilo je više vremena za to, odabrao je krivi trenutak...'

Naprasna vijest da Marko Livaja više neće igrati za Hrvatsku zatekla je i reprezentaciju koja se u ponedjeljak okupila u Zagrebu. Trebao je to biti prvi susret Dalića i Livaje još od incidenta na Rujevici, ali čini se da je baš zbog toga odlučio reći zbogom

9.10.2023.
20:45
VOYO logo

Četiri mjeseca nakon incidenta na Rujevici, Marko Livaja je rekao je zbogom reprezentaciji. Zbog ovoga ili nečeg drugoga – zapravo je ostalo nejasno.

Image
REZULTATI ANKETE /

Je li Livaja trebao ovo napraviti taman prije Turske? 'Daliću zovi Pjacu, kvalitetna je zamjena'

Image
REZULTATI ANKETE /

Je li Livaja trebao ovo napraviti taman prije Turske? 'Daliću zovi Pjacu, kvalitetna je zamjena'

"Vi znate da ja ne trošim puno energije na stvari koje su prošle. Moj fokus je ono što je tu. Imate priopćenja, naša, njegova i mislim da je to
dovoljno", rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić u obraćanju medijima na okupljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Livajino priopćenje bez jasnog razloga poslano je tek večer prije okupljanja, iako je bio na popisu izbornika posljednja dva tjedna. Je li bilo vremena i prostora sve to napraviti ranije?", upitao je novinar RTL-a bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Antu Čačića, na što je on odgovorio:

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada od 20.00 samo na stream platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutak kad je odlučio obznaniti svoju poruku da odlazi nije, ja bih čak rekao ako hoćete korektan. Zato što je bilo više vremena za to. Mislim da je Marko odabrao krivi trenutak, žao mi je zbog toga, mislim da se radi o dobrom dečku i dobrom igraču. On je kapetan našeg eminentnog kluba Hajduka gdje je velik broj pristaša."

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski navijači, s druge strane, o Livajinu potezu misle samo pozitivno.

"Po meni je imao pravo. Najprije ga nije podržao nogometni savez kad se to dogodilo na Rujevici. Da ga gospodin Dalić ne bi pozvao prije 15-20 dana i što mu je drugo preostalo nego da se ne pojavi" i "Nije on išao iz reprezentacije, on je tu, u Hajduku je. Hajduk je reprezentacija", razmišljanja su Splićana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Rijeke i Zagreba o tom Livajinom potezu mišljenja su podijeljena.

"Mislim da je to napravio zbog onoga na Rujevici, sva ta mržnja, čovjeku je dosadilo i vjerojatno nije to htio trpiti. Skroz ga razumijem, ja bih isto napravio na njegovom mjestu", kaže Mihael s Krka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveća greška koja se dogodila je bila to što nogometni savez i trener nisu stali iza njega na onom treningu u Rijeci. Dao je neku izjavu. Ali nije bila uvjerljiva. On je dovoljno mlad da može dovoljno igrati I u dobrim godinama je i u formi kada je mogao još dati reprezentaciji. Pogotovo u ovoj fazi dok se još traži prvi neupitni napadač", smatra jedan navijač.

To misli i Ante Čačić, koji se s Livajom puno puta sretao na prvoligaškim terenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu reći sve najbolje. Naša susretanja su bila kad smo igrali, kad sam vodio ekipe protiv njega. Zaista radi se o dobrom sportašu, odličnom nogometašu i zaista njegovo ponašanje je bilo uvijek uzorno", poručio je Čačić.

A odnos s izbornikom Dalićem nakon svega na Rujevici, čini se, nije bio idealan. Livaja na prvo sljedeće okupljanje nije bio pozvan jer – igralo se na Rujevici pa da ne bi bilo dodatnih incidenata… Sada je bio vraćen, ali čini se da stare rane nisu zacijelile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: KSW/Voyo
Image
Foto: KSW/Voyo

Ivan Erslan

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo