Ponajbolji nogometaš Hajduka u proljetnom dijelu prošloga prvenstva Marko Livaja (27) produžio je u srijedu ugovor sa splitskim klubom do ljeta 2024. godine. 

Livaja je u Hajduk stigao u veljači nakon što je raskinuo ugovor s grčkim AEK-om te je u 15 nastupa postigao šest pogodaka i bio najutjecajniji igrač na terenu splitskog sastava u borbi za osiguranje nastupa u Europi u sljedećoj sezoni. Svojim je igrama zaslužio i pretpoziv u reprezentaciju, no ipak se nije našao na popisu od 26 igrača na koje Zlatko Dalić računa na skorašnjem EURU. Nakon potpisa ugovora Livaja nije krio kako je važnu ulogu u odluci da ostane u Splitu imala i podrška navijača.

"Presudilo je srce i sretan sam što sam potpisao novi ugovor s Hajdukom. Ostao sam i nadam se da ćemo ispuniti sve ciljeve koji su pred nama i da ćemo ići u nove pobjede", rekao je Livaja na konferenciji za medije, a prenosi RTL.

Sportski direktor splitskog kluba Mindaugas Nikoličius priznao je da su navijači igrali važnu ulogu oko Livajinog ostanka, a sve što je rekao pogledajte u videu.