PRETUŽNO / Messi poslao emotivnu poruku Sergiju Agueru: 'Jako me boli što si zbog ovoga morao prestati raditi ono što voliš...'

Image
Foto: Profimedia

Aguero je prekinuo igračku karijeru zbog srčanih tegoba

15.12.2021.
15:57
Profimedia
VOYO logo

Argentinski nogometni reprezentativac i napadač Barcelone Sergio Aguero u srijedu je na konferenciji za medije objavio da je prisiljen okončati igračku karijeru zbog srčanih tegoba. 

Image
EMOTIVAN DAN NA CAMP NOU /

Veliki Sergio Aguero se u suzama oprostio od nogometa, Laporta ga tješio: 'Ovo je jako teško..'

Image
EMOTIVAN DAN NA CAMP NOU /

Veliki Sergio Aguero se u suzama oprostio od nogometa, Laporta ga tješio: 'Ovo je jako teško..'

"Ova konferencija za medije je sazvana kako bih vam objavio da prekidam igračku karijeru. Ovo je težak trenutak, ali pomirio sam se s odlukom koju sam donio", u suzama je izjavio 33-godišnji nogometaš koji je tijekom 18-godišnje karijere postigao više od 400 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aguero je 30. listopada završio u bolnici nakon što je tijekom nastupa za Barcelonu u prvenstvenom dvoboju protiv Alavesa osjetio bolove u prsima i poteškoće s disanjem. Klub je nakon pretraga objavio da će Aguero izbivati s travnjaka najmanje tri mjeseca.

"Ovo je odluka koju sam donio kako bih sačuvao svoje zdravlje. Liječnici su mi savjetovali da prestanem s igranjem. Odluku sam donio prije desetak dana", rekao je Aguero koji je u Barcelonu stigao iz Manchester Cityja u ovogodišnjem ljetnom prijelaznom roku, ali je zbog ozljede mišića lista i problema sa srcem za katalonski klub upisao samo pet nastupa i postigao jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika karijera

Prije dolaska u Manchester City Aguero je četiri sezone igrao u argentinskom Independienteu (2002. - 2006.) te još četiri u Atletico Madridu (2006. - 2010.) s kojim je bio pobjednik Europske lige 2010.

Image
Foto: Profimedia

Sergio Aguero

Za seniorsku argentinsku reprezentaciju ostvario je 101 nastup i postigao 41 pogodak. Bio je u sastavu reprezentacije koja je 2014. poražena u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu od Njemačke, a ove se godine okitio naslovom prvaka Južne Amerike. S mladom reprezentacijom je 2008. došao do olimpijskog zlata u Pekingu, a postigao je dva pogotka u polufinalnoj pobjedi (3-0) protiv Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Aguero objavio da ide u mirovinu, oglasio se ponajbolji nogometaš na svijetu i njegov suigrač iz reprezentacije Lionel Messi koji je na društvenim mrežama objavio emotivnu poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovo smo cijelu karijeru proveli zajedno. Kun…proživjeli smo lijepe trenutke i neke koji nisu bili tako dobri, svi su nas natjerali da se više ujedinimo i da budemo prijatelji”, napisao je Messi na Instagramu.

“S uzbuđenjem zbog osvajanja Copa Amerike, sa svim uspjesima u Engleskoj…Istina je da me jako boli što si zbog ovoga morao prestati raditi ono što voliš. Siguran sam da ćeš i dalje biti sretan jer si osoba koja prenosi sreću i mi koji te volimo bit ćemo s tobom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sada započinješ novo poglavlje svog života i uvjeren sam da ćeš ga proživjeti s osmijehom i uzbuđenjem. Svi ti želimo sve najbolje u ovom novom poglavlju!!! Volim te puno, prijatelju. Nedostajat će mi biti s tobom", poručio je Messi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo