LIJEPA GESTA ČELNIKA ŠPANJOLSKOG NOGOMETA: / 'Želimo čestitati Hrvatima i ostalima koji su to uspjeli napraviti'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

'To je jako dobra vijest za europski nogomet'

7.5.2020.
13:00
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Španjolska nogometna liga čestitala je javno zemljama koje su odlučile nastaviti s nogometnim prvenstvima, među ostalima i Hrvatskoj, te poručila kako u lipnju očekuje nastavak u Španjolskoj.

"Želimo čestitati Bundesligi što je tamošnja vlada odlučila pokrenuti prvenstvo u drugoj polovici svibnja, a također i ostalim reaktiviranim ligama u Poljskoj, Izraelu, Turskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj, Danskoj i Portugalu“, navela je La Liga u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jako dobra vijest za europski nogomet, vraćanje u normalu i reaktivaciju gospodarski i društveno važne aktivnosti koja u Španjolskoj sudjeluje s 1,37 posto u BDP-u te zapošljava 185.000 radnika“, dodala je.

Image
Foto: Profimedia

Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (R) talks with Barcelona's Spanish defender Gerard Pique during the Spanish league football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 2, 2019., Image: 416920492, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Uskoro kreće La Liga

U Španjolskoj, zemlji s najviše oboljelih od koronavirusa u Europi, prvenstvo je zaustavljeno 13. ožujka, a klubovi poput Barcelone, Real Madrida i Atlético Madrida u srijedu su testirali svoje igrače na koronavirus u klupskim centrima. Ovaj vikend bi individualno mogli početi trenirati hrvatski reprezentativci Ivan Rakitić, Luka Modrić i Šime Vrsaljko koji su više od 50 dana zatvoreni u svojim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"La Liga i klubovi nastavljaju raditi da se u Španjolskoj također nastavi nogomet, a taj put otpočeo je u srijedu liječničkim testiranjem igrača“, istaknula je La Liga pod kojom se nalaze 42 kluba prve i druge lige.

Glasnogovornik Real Madrida rekao je nakon testiranja da klub trenutačno nema određen datum početka individualnih treninga. "Oni bi mogli početi u petak ili subotu, a ako ne tada onda u nedjelju ili ponedjeljak. O tome će odlučiti trener Zinedine Zidane“, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je poručila u priopćenju kako će njeni igrači početi trenirati idućih dana, dok se u Atléticu nadaju povratku u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo