ŠPANJOLCI NAJAVILI NEOČEKIVANU PROMJENU: / Zbog ovog poteza Primera bi mogla izgubiti puno novca

Image
Foto: AFP

Dugo se spekuliralo o ovoj promjeni, a sada je izgleda stiglo i vrijeme za nju

1.3.2019.
19:45
AFP
VOYO logo

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Luis Rubiales izjavio je u petak kako se od sljedeće sezone utakmice prve lige više neće igrati ponedjeljkom navečer, a moguće je i ukidanje termina u petak navečer.

U Španjolskoj se praksa igranja jedne utakmice Primere u ponedjeljak navečer uvela 2010. godine, no navijači taj termin nisu prihvatili. Iako su podaci o gledanosti dobri, primjetan je pad broja gledatelja na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači na prvom mjestu

"Više neće biti nogometa ponedjeljkom. Od sljedeće sezone utakmice će se igrati subotom i nedjeljom. Posao je važan, ali navijači su važniji. Vidjet ćemo što će biti s utakmicama u petak, možda možemo doći do dogovora koji će biti dobar za sve", rekao je Rubiales.

S obzirom da vodeći španjolski klubovi Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid i Sevilla ne moraju igrati petkom i ponedjeljkom, u tim terminima se igraju neatraktivni dvoboji, a niti raspored nije ujednačen pa je primjerice Athletic Bilbao ove sezone čak osam od svojih 25 susreta igrao u petak ili ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo