VIDEO: / Real s Modrićem izbacio megamomčad iz Lige prvaka!

Okršaj dana u Ligi prvaka dogodio se na Etihadu.

21.11.2012.
14:45
VOYO logo

Manchester City – Real Madrid 1-1 (Agüero 73-11m / Benzema 10) Ajax – Borussia Dortmund 1-4 (Hoesen 86 / Reus 8, Götze 36, Lewandowski 41, 67)

Redoslijed: 1. Borussia D 11 2. Real Madrid 8 3. Ajax 4 4. Manchester City 3 Real je u Manchesteru, u 100. utakmici Josea Mourinha na trenerskoj klupi u Ligi prvaka, odigrao sa Cityjem 1:1, čime je osigurao prolazak u osminu finala. Luka Modrić započeo je utakmicu u redovima Kraljevskog kluba, te je bio pokretač akcije za vodeći pogodak Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je poslao loptu na desnu stranu Realova napada gdje ju je prihvatio Angel Di Maria, a potom ju majstorski ubacio u kazneni prostor Građana. Karim Benzema našao se sam kao duh u petercu Cityja, nakon zakašnjele reakcije Maicona, te lakoćom matirao Joea Harta za vodstvo 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Real prilika do poluvremena povećati vodstvo, ali je lob Cristiana Ronalda s gol-crte izbacio Kompany, dok se Sami Khedira malo kasnije spetljao u izlasku jedan na jedan s Hartom, te nije uspio uputiti udarac.

U nastavku je City bio daleko bliže pogotku, a zabio ga je tek uz sudačku pomoć u 73. minuti. Alvaro Arbeloa napravio je prekršaj u kaznenom prostoru Sergija Agüera i sudac Gianluca Rocchi je bez krzmanja pokazao na bijelu točku. Precizan je s iste bio upravo Argentinac Agüero. Promjene rezultata do kraja nije bilo, baš kao ni pravih prilika. Remi je istovremeno značio ispadanje Cityja iz Lige prvaka, te prolazak Reala u nokaut fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je igru napustio u 68. minuti, a zamijenio ga je Jose Callejon.

Ajax - Borussia Dortmund 1:4

Njemački prvak je do poluvremena pogocima Marca Reusa, Marija Götzea i Roberta Lewandowskog riješio pitanje pobjednika u susretu skupine D, te ujedno nanio Ajaxu i najteži poraz do poluvremena u klupskoj povijesti Lige prvaka. Naime, nikada prije Ajax na poluvremenu utakmice u LP nije primio tri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 8. je minuti prvog dijela Götze po desnoj strani uposlio Reusa, a ovaj iskosa s ruba peteraca poslao loptu ispod vratara Vermeera. Götze se u 36. minuti i sam upisao u strijelce kada je iskoristio dodavanje Nevena Subotića i zabio za 2:0, a 3:0 na je do poluvremena postavio je Poljak Lewandowski, nakon što je u mrežu pospremio jedan otpadak vratara Vermeera.

http://rutube.ru/embed/6000785

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U u 63. minuti je u igru ušao Ivan Perišić, a četiri minute kasnije Lewandowski je svojim drugim pogotkom, nakon dodavanja Götzea, zabio za 4:0. Konačnih 4:1 postavio je Daniel Hoesen u 86. minuti, uz pomoć Subotića kojeg je lopta na putu do mreže dirala i neobranjivo završila iza leđa Weidenfellera.

Anderlecht – Milan 1-3 (De Sutter 78 / El Shaarawy 47, Mexes 71, Pato 90+1) Zenit – Malaga 2-2 (Danny 49, Faizulin 86 / Buonanotte 8, Seba 9)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed:

1. Malaga 11 2. Milan 8 3. Zenit 4 4. Anderlecht 4 U skupini C, Milan je slavio kod Anderlechta 1:3 čime je osigurao plasman u osminu finala. Tamo se još u prošloj rundi plasirala Malaga, koja je u utakmici igranoj od 18 sati izborila 2:2 sa Zenitom, iako je vodila s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stephan El Shaarawy doveo je Milan u vodstvo u gostima kod Anderlechta u 47. minuti, u svom prvom dodiru s loptom u suparničkom kaznenom prostoru. Nakon isključenja domaćeg igrača Brama Nuytincka u 70. minuti, Philippe Mexès je minutu kasnije zabio fantastični gol škaricama s ruba kaznenog prostora.

http://rutube.ru/embed/6000782

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mexesu je to bio drugi gol u karijeri u Ligi prvaka, te prvi uopće u dresu Milana, ali za antologiju. Domaćini su smanjili preko De Suttera koji je u 78. minuti pogodio iz blizine, no, Pato je u prvoj minuti sudačke nadoknade potvrdio pobjedu Milana.

Nogometaši Zenita i Malage odigrali su 2-2 u prvoj utakmici 5. kola Lige prvaka u skupini C. Gosti iz Malage, koji su već nakon prošle runde osigurali plasman u nokaut-fazu, ispustili su vodstvo 2-0…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do te prednosti su gostujući nogometaši došli zahvaljujući dvama golovima u razmaku od samo jedne minute. Prvo je u 8. minuti Diego Buonanotte udarcem desnom nogom doveo Malagu u vodstvo, koje je već u 9. minuti udvostručio Seba Fernandez nakon katastrofalne pogreške vratara Zenita Vjačeslava Malafejeva.

Malaga je, tako, postala prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je uspjela protiv jedne ruske momčadi u Rusiji zabiti dva gola u prvih 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zenit je bio bolja momčad. Inicijativu je uspio naplatiti dvama golovima u nastavku ogleda. Prvo je Danny u 49. minuti smanjio na 1-2, a konačni rezultat postavio je Viktor Faizulin u 86. minuti, nakon jedne dosta sumnjive situacije u kojoj je Danny vjerojatno bio u nedozvoljenoj poziciji pri kontaktu s loptom koji je prethodio udarcu Faizulina.

Iako je od dva gola zaostatka na kraju stigao do remija, Zenit je ovim rezultatom još više umanjio izglede za plasman u drugi krug. Ukoliko Milan u kasnijoj utakmici ove skupine pobijedi Anderlecht, Zenit sigurno neće u nokaut-fazu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo još da je ruski prvak utakmicu završio s desetoricom igrača, jer je Bistrov dobio crveni karton u petoj minuti sudačke nadoknade. http://rutube.ru/embed/6000541

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo