VIDEO: / Barcelona nije mogla do pobjede, drama Arsenala

U prvih osam utakmica 3. kola nogometne Lige prvaka dogodila su se dva mala iznenađenja.

22.10.2013.
18:16
VOYO logo

MILAN: Amelia, Mexes, Zapata, Abate, Constant, Muntari, Birsa, Montolivo (kapetan), de Jong, Robinho, Kaka

BARCELONA: Valdes, Pique, Mascherano, Adriano, Dani Alves, Xavi, Iniesta, Busquets, Sanchez, Messi, Neymar Milan je već je u devetoj minuti došao do vodstva. Gerard Pique i Javier Mascherano nisu se uspjeli sporazumjeti u obrani gostiju, loptu im je uzeo Brazilac Robinho, odigrao dupli pas sa sunarodnjakom Kakom i mirno svladao Victora Valdesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je nakon toga uspostavila svoj uobičajeno visok posjed lopte, a u 23. je minuti došla i do izjednačenja. Strijelac je, nimalo neočekivano, bio Lionel Messi koji je igrao prvu utakmicu od prve minute nakon trotjedne stanke zbog ozljede. Andres Iniesta je gurnuo loptu Argentincu koji je naizgled malo oklijevao u šesnaestercu, ali nakon što mu domaća obrana nije uzela loptu, on ju je smjestio iza leđa Marca Amelije. To mu je bio 63. pogodak u 81 nastupu u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nakon toga se nastavila dominacija Katalonaca, posebno u drugom poluvremenu u kojem je trajala prava opsada gola Rossonera. No, ''bunker'' Milana je izdržao sve do kraja i uzeo veliki bod protiv znatno kvalitetnijeg suparnika. Barcelona je ukupno imala 16 udaraca, od čega devet unutar okvira gola, dok su domaći pucali pet puta (tri unutar okvira).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Arsenala, najveći ovosezonski nogometni hit u Europi, izgubili su tek drugi put ove sezone, gledamo li sva natjecanja. Dortmundska je Borussija utišala Emirates i slavila 2:1.

Armenac Henrih Mhitarjan (ovog je ljeta bio u kombinacijama pojačati i Arsenal) i Poljak Robert Lewandowski zabili su za slavlje Kloppove momčadi, u večeri kada je Jürgen Klopp na tribinama odrađivao suspenziju, ali je i tom prilikom, jednako vatreno proslavljao uspjeh svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armenac je na asistenciju samog Lewandowskoga zabio u 16. minuti, dok je poljski napadač, u naletu iz drugog plana, elegantno postigao pobjednički pogodak u 82. minuti kada ga je sjajno s desne strane uposlio Großkreutz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaća je momčad izjednačila u 41. miinuti preko Francuza Oliviera Girouda. Potom se u nastavku povećavao pritisak na gostujuća vrata. Poništen je i Arsenalu pogodak zbog prekršaja u napadu, Mesut Özil je pogodio okvir vratiju, ali je nakon svega stigla kazna na drugoj strani.

skupina E Schalke - Chelsea 0-3 (Torres 5, 68, Hazard 87) Steaua - Basel 1-1 (Tatu 88 / Diaz 48)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Chelsea 6, 2. Schalke 6, 3. Basel 4, 4. Steaua 1

skupina F, 3. kolo: Arsenal - Borussia (D) 1-2 (Giroud 41 / Mhitarjan 16, Lewandowski 82) Marseille - Napoli 1-2 (A. Ayew 86 / Callejon 42, Zapata 67)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Borussia (D) 6, 2. Arsenal 6, 3. Napoli 6, 4. Marseille 0

skupina G Austria Beč - Atletico Madrid 0-3 (Raul Garcia 8, Costa 20, 53) Porto - Zenit 0-1 (Keržakov 86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Atletico 9, 2. Zenit 4, 3. Porto 3, 4. Austria Beč 1

skupina H Milan - Barcelona 1-1 (Robinho 9 / Messi 23) Celtic - Ajax 2-1 (Forrest 43 - 11m, Kayal 54 / Schöne 90+4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Barcelona 7, 2. Milan 5, 3. Celtic 3, 4. Ajax 1

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo