FOTO/VIDEO: / Svi su podcijenili Dance, a na kraju je Dinamo ispao iz Lige prvaka!

Nogometaši Dinama nisu uspijeli ostvariti plasman u četvrto pretkolo Lige prvaka. U uzvratu protiv Aalborga hrvatski prvak je doživio poraz 2:0.

6.8.2014.
20:07
VOYO logo

DINAMO: Eduardo - Pivarić, Šimunić, Šimunović, Pinto - Ademi, Machado, Antolić, Brozović, Soudani - Čop

AALBORG: Larsen - Kristensen, Petersen, Thelander, Mathiasen - Wurtz, Wichmann, Risgard, Thomsen - Jacobsen, Spalvis

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac - 0:1 Jacobsen (36'), 0:2 Jacobsen (85')

Dinamo se protiv Aalborga napromašivao kao nikad do sad. I to ih je koštalo poraza u ovom dvoboju. Ne sjećamo se kada je Dinamo u Europi imao toliko šansi koje nije uspio pretvoriti u pogodak. Ali idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Mamić iznenadio je Jozom Šimunovićem u sastavu, dok je trener gostiju Nielsen krenuo hrabro s trojicom u zadnjoj liniji i gustom sredinom.

Dinamo je bolje otvorio utakmicu, Modri su imali inicijativu, brzo osvajali izgubljene lopte i prijetili udarcima Brozovića i Machada. Aalborg se disciplinirano branio i strpljivo čekao svoju šansu iz polukontre i kontre. Dinamo je platio svoje greške u 36. minuti, točnije Ivo Pinto je platio propuste koje je napravio po desnoj strani. Iz jedne takve pogreške Aalborg je poveo s 1:0. Mathiasen je prošao po spomenutoj desnoj strani i i servirao loptu natrčalom Jacobsonu za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/WgPkMUPUJEE

Maksimir je zanijemio, a Dinamo je bio u šoku. Aalborg do ovog gola praktički nije prešao centar, a sad su se doveli (čitaj Dinamo ih je nagradio) u situaciju da s nule krenu u drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavak je Dinamo krenuo puno odlučnije! Čop je s ruba kaznenog prostora testirao Larsena, dok je sjajnu priliku s druge strane propustio Petersen čiji je udarac završio iznad vrata Eduarda. I onda su počeli promašaji domaćih nogometaša koji su potvrdili onu staru da tko ne zabije, taj dobije!

Prvo je Machadov pokušaj obranio Larsen isto kao i udarac Čopa u 60. minuti. U 62. minuti Dinamo je bio jako blizu izjedačenja, ali udarac Machada otišao je tik pored vratnice. Dinamo je napadao, pucao na gol, strateg Dinama Zoran Mamić se primao za glavu, a ono što je išlo u okvir gola branio je fantastični Larsen koji je svojim bravurama bacio u očaj domaće navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 84. minuti Marko Pjaca imao je priliku utakmice, ali bivše krilo Lokomotive je promašilo čisti zicer. Bio je to znak da Aalborg zapečati ove promašaje. U slijedećem napadu Jacobsen svojim drugim pogotkom u 85. minuti zaključuje ovu tužnu maksimirsku priču pretvorivši je u pravi debakl.

Liga prvaka je, tako, puno prije završila za zagrebačke navijače. Ali Dinamo ima još jednu priliku za iskupljenje i ostanak u Europi do prosinca; u play offu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo