IZOSTAVILI SU VELIKE FACE / Modrića nema ni na radaru. L'Equipe označio četvoricu najboljih igrača svijeta i glavnih kandidata za Zlatnu loptu

Image
Foto: Profimedia

Na tom popisu, vrlo je zanimljivo, nema niti Lionela Messija, niti Cristiana Ronalda, ali nema niti Luke Modrića

12.4.2022.
16:33
Profimedia
VOYO logo

Najugledniji sportski list, L'Equipe objavio je članak u kojem pojašnjava kako bi ove godine Zlatnu loptu mogao odnijeti Karim Benzema, najbolji igrač Real Madrida i francuski reprezentativac. No, objavili su i popis ostalih kandidata koji konkuriraju za tu prestižnu nagradu.

Na tom popisu, vrlo je zanimljivo, nema niti Lionela Messija, niti Cristiana Ronalda, ali nema niti Luke Modrića, koji je prema Goalu jedan od glavnih kandidata za Ballon d'Or. L'Equipeov popis sačinjavaju Kevin de Bruyne, Robert Lewandowski, Sadio Mane i Kylian Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kevin de Bruyne do sada je u 40 utakmica upisao 15 golova i 12 asistencija, Robert Lewandowski je odigrao 47 utakmica zabio je 52 gola i upisao osam asistencija, Sadio Mane nastupio je u 53 utakmice, zabio je 22 gola, i ostvario četiri asistencije, dok je Kylian Mbappe u 45 utakmica, zabio 40 golova i 27 njih namjestio.

Image
KAD ĆE TAJ DOGOVOR /

Modrić i dalje briljira, ali još uvijek ništa od novog ugovora s Realom: 'Dva kluba ga žele u svojim redovima'

Image
KAD ĆE TAJ DOGOVOR /

Modrić i dalje briljira, ali još uvijek ništa od novog ugovora s Realom: 'Dva kluba ga žele u svojim redovima'

Velika četvorka

Kod De Bruynea stoji sljedeći opis: "S 30 godina, ofenzivni veznjak Belgije u odličnoj je formi. On je najbitniji kotačić fluidne igre Manchester Cityja ove sezone. Posebno opasan zna biti u zadnjoj trećini, kao što je to bio slučaj protiv Manchester Uniteda, Liverpoola i Atletico Madrida. Na vidiku mu je novi naslov prvaka Engleske i drugo finale Lige prvaka zaredom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opisu Lewandowskog napisali su sljedeće: "Godine 2016. bio je 16., 2017. deveti, 2019. osmi, a u 2021… Poljski napadač kontinuirano se penje na ljestvici za Zlatnu loptu. Djeluje kao prirodni kandidat za dobivanje iduće. S Poljskom se kvalificirao na Svjetsko prvenstvo, još je u Ligi prvaka s Bayernom te je blizu osmog naslova prvaka Bundeslige. Usto, nastavlja zabijati. Ove je sezone zabio 46 za Bayern i šest za reprezentaciju."

Za Sadia Manea stoji stoji opis: "Za razliku od svojeg suigrača iz Liverpoola, Egipćanina Mohameda Salaha, Sadio Mane može računati na to da je sa Senegalom osvojio Afrički kup nacija. Bori se za naslov prvaka Premier lige, Lige prvaka i FA Kupa, i to nakon što je prethodno osvojio Liga kup."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Mbappeu su napisali: "Ako se napadač Francuske s 23 godine pridružio krugu najboljih igrača na svijetu, to znači da je već sazreo. Da, PSG je ispao iz Lige prvaka, ali što bi klub bio bez njega ove sezone? Njegova brzina i učinkovitost čine ga bitnim igračem u klubu i reprezentaciju. Mbappe, također, motivira suigrače, a s 14 asistencija trenutno je najbolji asistent francuskog prvenstva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo