Lekcija Prosinečkom: 'Robi, mi pričamo na terenu!'

Partizan je u 140. međusobnom obračunu sa Zvezdom slavio golom Tagoea.

24.4.2011.
12:12
VOYO logo

Partizan je u večitom derbiju na svom stadionu pobijedio velikog rivala Crvenu zvezdu pogotkom ganskog reprezentativca Princea Tagoea u 62. minuti. Tako je Robert Prosinečki doživio prvi prvenstveni poraz nakon osam uzastopnih pobjeda i gol razlike 22:3.

Zanimljivo je da je Žuti jedine poraze na klupi beogradske momčadi pretrpio upravo od Partizana, u Kupu i prvenstvu, a oba puta je 'krvnik' bio spomenuti Ganac Tagoe. Inače, dvoboj je bio dobar, ali i prilično naelektriziran, pa je sudac podijelio čak 10 žutih kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervoza i napetost su se s terena preselili i na konfereciju za novinare gdje su svoje impresije nakon susreta sa sedmom silom podijelili treneri obje momčadi - Aleksandar Stanojević i Robert Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da su neke izjave hrvatskog stručnjaka uoči derbija zasmetale strategu Partizana, pa je odmah nakon pobjede u kamere RTS-a poslao jasnu poruku svom kolegi s klupe Zvezde.

"Presudio je naš kvalitet, naši navijači, igrači koji imaju karakter. Mi na terenu pričamo, ne dajemo velika obećanja, mi smo izuzetno skromni, izbacili smo Zvezdu u Kupu, pobijedili smo ih i sada", rekao je Stanojević dok je bio sasvim 'vruć', a nije se smirio ni na presici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasluženo smo pobijedili, bili smo bolji u svakom smislu. Sa Zvezdom smo igrali i izbacili je iz Kupa, a u javnosti je to predstavljeno kao da su oni nas izbacili", izjavio je Stanojević, a to se baš nije svidelo Prosinečkom.

"U direktnom duelu smo ih dva puta pobijedili pa i na osnovu derbija prosudite kakva je sezona iza nas", zaključio je trener Partizana, dok je njegov kolega ipak pričao samo o razlozima poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Partizan je puno više htio pobjedu i igrao je mnogo bolje. Imali smo neke zrele prilike u prvom poluvremenu i da smo pogodili vjerojatno bi sve bilo drugačije. Izlaskom Evandra (Goebel) izgubili smo kreativnost, Partizan je odigrao mušku utakmicu. Ne slažem se da smo nadigrani u prvom poluvremenu, imali smo dvije stopostotne šanse. Naš problem je bio veliki broj grešaka. Tošić je pogrešno dodao 75 lopti, Ćosić isto 75 lopti izgubio. Adi je ušao u igru i odmah predao loptu Partizanovim igračima. Moje mišljenje je da 'crno-beli' nisu igrali bolje, nego da su bili agresivniji i da su mnogo više željeli pobjedu", smatra Prosinečki, prenosi Blic.rs.

Vezani članci:

arti-201104180832006 arti-201104170375006 arti-201104160283006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo