KAKVA IGRAČINA / Vratio se nakon teške ozljede i u pola sata riješio utakmicu: Olmo briljirao u pobjedi Leipziga

Image
Foto: Profimedia

Bivši dinamovac je pretrpio puknuće mišićnih vlakana u bedru, zbog čega je propustio veliki dio sezone

20.2.2022.
22:48
Profimedia
VOYO logo

 U posljednjoj utakmici 23. kola njemačkog nogometnog prvenstva RB Leipzig je kao gost svladao berlinsku Herthu sa 6-1 (1-0).

Goste je u prvom poluvremenu u vodstvo doveo Henrichs (20), da bi početkom nastavka Jovetić (48) poravnao na 1-1 nakon što je njegov udarac pogodio blok hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola i promijenio smjer te postao neobranjiv za Gulascija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NESHVATLJIVA POGREŠKA /

Perišić mahao rukom i tražio zaleđe dok je Inter primao gol: Sassuolo iznenadio prvake i zakomplicirao borbu za naslov

Image
NESHVATLJIVA POGREŠKA /

Perišić mahao rukom i tražio zaleđe dok je Inter primao gol: Sassuolo iznenadio prvake i zakomplicirao borbu za naslov

Ipak, pobjedu RB Leipzigu s dva gola osigurao je Nkunku (64-11m, 67), prvo je pogodio iz kaznenog udarca kojega je i sam izborio, a zbog kojega je isključen Kempf, dok je drugi put zatresao mrežu na asistenciju bivšeg igrača Dinama Danija Olma. Upravo je Olmo (74) bio i strijelac za 4-1, a do kraja susreta u strijelce su se upisali Haidara (81) i Poulsen (88).Gvardiol je odigrao čitavu utakmicu za RB Leipzig.

Veličanstveni povratak Olma

Dani Olmo se tako na sjajan način vratio od teške ozljede. Bivši dinamovac je pretrpio puknuće mišićnih vlakana u bedru, zbog čega je propustio veliki dio sezone. Na teren je ušao u 60. minuti umjesto Szoboszlaija, da bi u pola sata odradio pravu simultanku. Upisao je dvije asistencije i pogodak te je uposlio Nkunkua kada je ovaj izborio kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom RB Leipzig je skočio na četvrto mjesto ljestvice sa 37 bodova, koliko imaju i peti Hoffenheim te šesti Freiburg, dok je Hertha 15. sa 23 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u nedjelju je vodeći dvojac ostvario također uvjerljive pobjede, Bayern je na svom terenu preokretom svladao posljednji Greuther Fuerth sa 4-1 (0-1), dok je Borussia Dortmund sa čak 6-0 (2-0) bila uspješnija od imenjakinje iz Moenchengladbacha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Muenchenu je goste u završnici prvog poluvremena u prednost doveo njihov najbolji strijelac Hrgota (42), no u nastavku su domaći odgovorili preko svog najboljeg strijelca Lewandowskog (46, 82), koji je postigao pogotke za 1-1 i 3-1, dok je Griesbeck (61-ag) postigao autogol u pokušaju da spriječi dodavanje Muellera za Lewandowskog. Konačni rezultat je u sudačkoj nadoknadi postavio Choupo-Moting (90+1).

Dvostruki strijelac za Dortmund bio je kapetan Reus (26, 82), a u međuvremenu su se u strijelce upisali i Malen (32), Wolf (70), Mokuoko (74) te Can (90+1-11m). Marin Pongračić igrao je od 42. minute za Dortmund.
Vodeći Bayern sada ima 55 bodova, šest više od druge Borussije Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo