NAPUSTIO DINAMO / Leicester predstavio Benkovića: 'Dat ću svoje srce za ovaj klub i navijače'

Image
Foto: Leicester/Twitter

Mladi branič promijenio je klub uz odštetu Dinamu od 11 milijuna funti

9.8.2018.
13:15
Leicester/Twitter
VOYO logo

Filip Benković novi je igrač engleskog Leicestera nakon što je potpisao ugovor na pet godina.

Dosadašnjeg stopera Dinama njegov novi klub predstavio je prigodnim videom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dat ću svoje srce za ovaj klub, navijače i sve koji ga vole. Nadam se da ćemo imati jako dobru sezonu. Ambicije kluba su velike, sviđa mi se okruženje i vjerujem da je to korak prema naprijed u mojoj karijeri. Sretan sam što sam ovdje", rekao je Benković za klupsku televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svom šestom pojačanju u ovom prijelaznom roku, koji danas završava, vrlo se pohvalno izrazio i menadžer prve momčadi Claude Puel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Filip je uzbudljiv, mlad igrač koji ima potencijal da u Leicester Cityju postane još kvalitetniji. Tijekom protekle tri sezone dao je velik doprinos Dinamovim rezultatima, a profitirao je i od igranja u europskim klupskim natjecanjima. Uvjeren sam da će nam donijeti velike mogućnosti za kombiniranje te povećati konkurenciju unutar momčadi i oduševljen sam što smo ga doveli", rekao je 56-godišnji francuski stručnjak koji je na sadašnju poziciju stigao u listopadu prošle godine i izvukao momčad koja je u trenutku njegova dolaska bila na 18. mjestu engleske Premier lige.

Mladi branič promijenio je klub uz odštetu Dinamu od 11 milijuna funti (13 milijuna eura) koliko iznosi fiksni dio, dok hrvatski prvak može dobiti još dva milijuna funti na račun bonusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benković je tako postao treći najskuplji Dinamov igrač u povijesti, iza Marka Pjace, kojeg je Juventus prije dvije godine platio 23 milijuna eura i Luke Modrića, koji je 2008. godine otišao u Tottenham uz odštetu od 21 milijun eura.

Dinamo: "Moram izraziti zadovoljstvo jer smo ispregovarali sjajne uvjete"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informaciju o Benkovićevom transferu potvrdio je i Dinamo na svojoj službenoj stranici.

"Moram izraziti zadovoljstvo jer smo ispregovarali sjajne uvjete s ukupnom cifrom od 15 milijuna eura odštete (transfer i bonusi). Filip Benković je dijete Dinama s višegodišnjim stažom u prvoj momčadi i njegov odlazak je logičan slijed događaja", izjavio je u priopćenju predsjednik Uprave GNK Dinamo Igor Kodžoman te ponudio argumente za transfer mladog reprezentativca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uprava Dinama odgovorna je za budućnost kluba i ovaj potez je dio klupske strategije da zadrži ovu razinu uvjeta i poslovanja. Isto tako, odlazak u najbolju nogometnu ligu na svijetu iskorak je za Filipa, ali i potvrda ugleda koji Dinamo i njegova nogometna škola ima u svijetu."

Filip Benković je prošao Dinamovu nogometnu školu i u tri seniorske sezone skupio 76 nastupa u svim natjecanjima, u kojima je postigao ukupno šest pogodaka, svih šest u Prvoj HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo