Legendi Milana uništen životni san: 'Žao mi ga je!'

Legendarni Pippo Inzaghi silno je želio postati najbolji strijelac europskih klupskih natjecanja u povijesti, no taj san mu se ipak neće ostvariti. 'Žao mi ga je.

27.12.2011.
13:42
VOYO logo

Trener talijanskog nogometnog prvaka Milana Massimiliano Allegri otkrio je da klupska legenda Filippo Inzaghi više ne trenira s prvom momčadi i to već jedno duže vrijeme.

Inzaghi (38), tek peti napadač po Allegrijevoj hijerarhiji, ove je sezone upisao svega tri nastupa za Milan u kojem je želio postati najbolji strijelac europskih natjecanja u povijesti. Iako je to njegova velika želja, Allegri ju je 'ubio' u razgovoru za Sky Sport 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi ga je. On je igrač koji čini velik dio Milanove povijesti. Pokazuje entuzijazam, ali ja sam taj koji na kraju mora donijeti odluku. Iskreno, on već neko vrijeme ne trenira s nama i više se, upravo iz tog razloga, ne nalazi u mojim planovima", rekao je Allegri.

Dopredsjednik klupa Adriano Galliani u ponedjeljak je rekao da će talijanski napadač najvjerojatnije već ove zime napustiti milanski klub, a kao nova destinacija nameće se Novara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inzaghi je 2007. godine na klupskom SP-u zabio pogodak Boca Juniorsima i tako postao prvi napadač koji je zatresao mrežu u baš svim natjecanjima dostupnima europskim klubovima.

U europskim klupskim natjecanjima je zabio 70 golova te se nalazi na trećem mjestu ljestvice iza Van Nistelrooya (71) i Raula (73). Najbolji je Milanov strijelac u Europi (43 pogotka), a drži i rekorde s najviše hat-trickova. U Serie A ih je zabio deset, a u Ligi prvaka tri, kao i Michael Owen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo