LEGENDA O KOVAČEVOJ SMJENI U BAYERNU: / Rekao zašto je do toga došlo i poručio: 'Niko nije ništa kriv...'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski trener Niko Kovač nakon teškog poraza u Frankfurtu više nije trener Bayerna

4.11.2019.
19:14
Profimedia
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač u nedjelju je rasknuo suradnju s njemačkim velikanom Bayernom iz Munchena, čiji je bio trener i tijekom čitavog mandata nalazio se u poprilično nezahvalnoj situaciji.

Image
KOVAČ JE DOBIO NAJODVRATNIJI OTKAZ U NOVIJOJ POVIJESTI NOGOMETA: /

Detalji o kojima gotovo nitko ne želi pričati

Image
KOVAČ JE DOBIO NAJODVRATNIJI OTKAZ U NOVIJOJ POVIJESTI NOGOMETA: /

Detalji o kojima gotovo nitko ne želi pričati

On je bavarskog velikana napustio nakon teškog poraza od Eintrachta iz Frankfurta od 1:5, a cijelu situaciju je za Net.hr prokomentirao nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije Otto Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Otto Barić

'Istrošeni igrači'

"Ja bih rekao da Niko nije ništa kriv. Radi se o tome da je imao dosta problema otkad je došao. Klupsko vodstvo nije na vrijeme reagiralo i na vijeme promijenilo neke igrače tako da se on već i prošle godine mučio. Nisu to bili loši igrači, ali su već bili istrošeni. Tada je bio u još goroj situaciji, ali ipak je uspio osvojiti prvenstvo i Kup", rekao nam je Barić na početku razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otto Barić misli da je Kovač bio u nezavidnoj situaciji zbog klupskih čelnika koji nisu ispravno djelovali u prijelaznom roku.

'Imao je puno peha'

"Mislim da to nije ispravno učinjeno, oni su u Ligi pravka pobjedili tri utakmice i treba ima jedan bod da se plasiraju dalje. Smatram da je izabran loš trenutak. Kovač je imao puno peha, Bayern si je dozvolio da izgubi jednog centralnog braniča (Mats Hummels op.a.) koji im je otišao u Borussiju Dortmund. Isto tako, dogodilo se da se ozlijedio drugi centralni branič, Niklas Süle. Izgubili su braniče i mislim da nije bio pravi trenutak za otkaz. Bez obzira što je poraz od Eintrachta bio visok, što se nije Bayernu smjelo dogoditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je važna uloga uprave, oni su zaboravili da se u sportu gubi", poručio je.

Kako je pisao njemački Spox, Kovač je navodno htio ostati trener Bayerna i nastaviti se boriti te su članovi momčadi, kao i mediji, mislili da ostaje nakon treninga u nedjelju, no nakon treninga došlo je do sastanka koji je sve promijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobni sastanak

Bivši hrvatski izbornik nakon treninga je bio na sastanku s Karl-Heinzom Rummeniggeom, njemačkom legendom i Bayernovim predsjednikom uprave, na kojemu je on rekao Kovaču da ga smatra glavnim odgovornim za rezultate i slabu igru te ga oštro kritizirao.

Prema pisanju Spoxa, kritike su bile toliko jake da se Kovač predomislio, odustao od nastavka u Bayernu te je ipak odlučio otići. Nakon što ga je Rummenige iskritizirao, Kovač je rekao da će ponuditi ostavku kao šefovi misle da je glavni problem u njemu, što se i dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, dva prijatelja koji su uvijek zajedno, klupski predsjednik Uli Hoeness i Rummenige, nisu jednako mislili. Hoeness je htio zadržati Kovača, ali nije uspio i Kovač je morao platiti, ali mislim da će ponovno biti trener i da će opet biti onakav kakvim ga svi želimo", smatra Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi u momčadi

Niko Kovač je ove sezone imao mnogo problema s Bayernovom legendom i klupskim dokapetanom, 30-godišnjim Thomasom Müllerom, koji je kod Kovača izgubio poziciju standardnog prvotimca, a mnogi su i to smatrali pogreškom koja je možda zaslužna za ovakav scenarij.

Barić se ne slaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da nije puno pogriješio, samo nije imao sreću koja je bila potrebna. Mislim da je dosta teško voditi te igrače. Primjera radi Müller je dobar igrač, ali niti on ne može vječno. Kovač je pronašao Sergea Gnabryja koji je postao izvanredan. Tu je još Kingsley Coman, a došao je i Ivan Perišić...", zaključio je Otto Barić.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo