LEGENDARNI SRBIN SPUSTIO RONALDU ZBOG SCENA U BEOGRADU: / 'Iznenadili smo ga, sigurno nije očekivao da će se to dogoditi'

Image

Bijesan zbog odluke skinuo je kapetansku vrpcu i bacio je na pod

13.4.2021.
13:42
VOYO logo

Srpski izbornik DraganStojkovićPiksi osvrnuo se na spornu situaciju s nedavnog susreta s Portugalom. Naime, u posljednjoj minuti sudačke nadoknade utakmice u Beogradu pri rezultatu 2-2 Cristiano Ronaldo je uputio loptu prema praznoj mreži, a na nju je uklizao srpski branič Stefan Mitrović tek nakon što je ona čitavim obujmom prešla gol-liniju, no nizozemska sudačka postava na čelu s Dannyjem Makkelieom nije priznala pogodak.

"Mogu samo reći kako sam se ispričao portugalskom izborniku i igračima zbog onoga što se dogodilo. Kao sudačka ekipa uvijek se trudimo donijeti ispravne odluke. Kada završimo u vijestima zbog ovakvih pogrešaka, uopće nismo sretni", izjavio je nakon toga Makkelie za portugalski sportski dnevnik "A Bola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz jedne snimke vidi se da je prešla gol liniju, iz druge, kada se gleda odozgo ona nije prešla, to će posebno Srbi naglasiti. Vidio sam, to je prošlost. I ako je prešla, meni je još draže. Puno smo nepravde ranije pretrpjeli, ali nismo plakali, nismo tražili javnu ispriku... Portugal ne bi zasluženo pobijedio i da im je priznat pogodak. Oni su najbolji u Europi, ali smo ih potpuno nadigrali na Marakani. Da pojasnim stvari oko ovog gola. Ako vratite film 20 minuta ranije, imali smo čist penal. Lopta je udarila u ruku igrača s brojem četiri i sudac nije svirao penal. Nemaju se pravo ljutiti, trebaju biti sretni što nisu izgubili utakmicu", rekao je Piksi u razgovoru za N1.

Image
Foto: AFP

Yugoslavian midfielder Dragan Stojkovic (R) jubilates after scoring the second goal for his team, 21 June at the Felix Bollaert stadium in Lens, northern France, during their 1998 Soccer World Cup group F first round match against Germany. The match ended in a 2-2 tie. (ELECTRONIC IMAGE) (Photo by RABIH MOGHRABI / AFP)

"Ronaldova reakcija? Iznenađenje je da reagira tako, on je jedan od najboljih u povijesti ovog sporta. Pola Srbije ga voli i navija za njega. Vjerojatno je bio izritiran rezultatom, očekivao je pobjedu, što je i bilo očekivano, ali iznenadili smo ga", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i da je pristalica VAR-a jer je suđenje poštenije i ima manje ma grešaka.

"VAR je uveden da bi bilo poštenije suđenje. Uvijek će biti podijeljenih mišljenja. Protiv su oni koji kažu da usporava igru. Pa onda vidimo u Engleskoj da glavni sudac ne ide gledati snimku, nego čeka da mu kažu iz sobe, dok u drugima sudac gleda i procjenjuje. Poštenije je svakako s VAR-om, nemate se pravo ljutiti ", poručio je izbornik Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo