Jedan zagrebački klub više /

Legendarni Igor Bišćan uveo maleni Rudeš u prvu ligu: velika fešta nakon plasmana

Prvoj HNL u idućoj sezoni pridružit će se maleni Rudeš, klub koji vodi legendarni Igor Bišćan. Sinoćnjom pobjedom u Solinu osigurao je plasman iz druge lige među elitu

15.5.2017.
19:05
VOYO logo

Feštali su za kraj drugoligaškog statusa i slavili ulazak u elitu.

Sada je i matematika za Rudeš jasna - od sljedeće sezone novi suparnici će im biti Rijeka, Dinamo, Hajduk i ostatak prvoligaške kreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neopisiv osjećaj, neopisiva sreća i jedno konačno olakšanje jer smo došli do zacrtanog cilja i tim više što se to dogodilo na gostujućem terenu u najvažnijoj utakmici sezone", kazao nam je Lovre Grbić, kapetan NK Rudeša.

"Nismo uopće ni znali evo do prošlog tjedna da idemo u prvu ligu. Igrali smo tekmu za tekmu, bili prvi i evo ostvarilo se da ulazimo u prvu ligu i nitko sretniji", priča nam Tomislav Havojić, nogometaš Rudeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko sretniji ni od Igora Bišćana, koji je danas odlučio slaviti bez medija, ali njegov stav o prvoj ligi već je otprije poznat.

"Mi koji smo radili s ovim igračima, koji znamo koje su njihove kvalitete morat ćemo na neki način složiti igračku križaljku ili bar pokušati složiti tako da klub bude što je moguće konkurentniji i u višem stupnju natjecanja", kazao nam je ranije Igor Bišćan, trener Rudeša.

Ali to će morati pokazivati izvan svog kvarta jer njihov stadion nema prvoligaške uvjete.

Naime, nakon dugih osam drugoligaških sezona i ove u kojoj nisu izgubili niti jedan bod na domaćem terenu, Rudeš seli nešto istočnije, preciznije u Kranjčevićevu ulicu gdje će igrati svoju povijesnu, debitantsku sezonu u prvoj HNL sve dok se na njihovom stadionu ne izgradi još jedna tribina te reflektori, što igrači i klub jedva čekaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve su onda ambicije u novoj sezoni?

"Možemo pasti, ali bitno je dići se. Nama se može, naravno, desiti da odmah ispadnemo, ali je bitno onda opet iz toga izaći jači i ne sumnjati da nećemo napraviti dobru priču, rekao je Tomislav Knežević, direktor NK Rudeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču koja u Rudešu doživljava svoj vrhunac. Za njih sada sve kreće ispočetka, u novoj ulozi, ulozi prvoligaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo