Bez Lionela Messija Argentina se možda i neće plasirati na sljedeće Svjetsko prvenstvo, a nogomet je na Euru u Francuskoj bio katastrofalan, ustvrdio je legendarni argetinski trener Luis Cesar Menotti.

Trener koji je s Argentinom osvojio 'domaće' Svjetsko prvenstvo 1978. godine bio je izuzetno kritičan na trenutno stanje u svjetskom nogometu, a Euro u Francuskoj mu se nimalo nije svidio.

"Ništa me nije impresioniralo na Euru, osim momčadi koje uvijek igraju dobro poput Njemačke. Francuzi su se više zabavljali nego igrali, a Belgijanci su isti kao Argentinci. Stavili su zajedno 11 fantastičnih igrača, ali oni kao momčad ne rade baš ništa. Pa nije ni čudo što su Portugalci slučajno osvojili naslov. Najveće iznenađenje bili su mi Englezi koji su izgubili od Islanda. Pa ja prije prvenstva nisam ni znao da je Island država", kazao je Menotti, koji svojoj Argentini predviđa tešku budućnost bez Messija, koji je najavio odlazak nakon neuspjeha na Copa Americi.

"Ne vjerujem da se Argentina neće plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, jer prolazi pet momčadi iz Južne Amerike, ali bez Messija će se svi morati više truditi i trenirati. Ja bih već razmišljao o SP u Kataru i dovođenju novih igrača. Argentina trenutno prolazi kroz nešto slično kao Brazil od devedesetih. Brazil igra loše, ali stvarno loše, no uvijek je imao sjajne igrače poput Ronaldinha, Romaria, Ronalda, Bebeta, Rivalda. Sad kad nemaju zvijezda igraju taktički i uplašeno", dodao je.