LEGENDA SE JOŠ JEDNOM NAKLONILA KUKOČU: / 'Konačno priznanje njegovoj genijalnosti. Jako sam ponosan na njega'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska je dobila petog predstavnika u kući slavnih

18.5.2021.
7:59
Profimedia
VOYO logo

Legendarni ToniKukoč postaje peti Hrvat u košarkaškoj Kući slavnih. Mnogi će reći - konačno! Jer uspjelo mu je to tek iz osmog pokušaja, nakon što su ga Chicago Bullsi nominirali još 2014. Njegov nekadašnji suigrač, prijatelj, ujedno i član društva košarkaških besmrtnika, DinoRađa, za RTL je poručio: 'Zaslužio je priznanje za svoju genijalnost'.

Svečanost će biti u rujnu u američkom Springfieldu , a sve je to prije tri godine prošao i Rađa, njegov suigrač i prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konačno priznanje njegovoj genijalnosti bilo je samo pitanje vrimena ja sam ponosan na njega ponosan sam što sam bio dio te velike generacije koja je prominila tijek svjetske košarke", kazao je Rađa za RTL.

Kukoč je tako postao peti Hrvat koji je postao dio svjetske košarkaške povijesti. Prvi je u Kuću slavnih 1996. ušao KrešimirĆosić, 2002. DraženPetrović, pet godina kasnije MirkoNovosel, 2018. Dino Rađa i tek 2021. Toni Kukoč kojeg su Chicago Bullsi prijavili još 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka uživa u momentu moraš uživat gdje je to potvrda za sve što si radio u životu svaku kap znoja koju si prolija veličanstveni osjećaj", kaže Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatno zvuči i podatak da je Hrvatska ulaskom Tonija Kukoča u Kuću slavnih postala druga nacija nakon SAD-a s najvećim brojem igrača koji su dobili to priznanje.

"Dva klinca iz grada od 200 iljada stanovnika su u Hall of Fame. Nevjerojatno da mi je to ko reka prije 30 godina reka bi mu da je to bajka jedan fenomenalan osjećaj", poručio je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

May 6, 2021: The Bulls starting lineup in 1998 are, from left, Dennis Rodman, Scottie Pippen, Michael Jordan, Ron Harper and Toni Kukoc.,Image: 609730191, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Kukoč je tri puta bio NBA prvak, najveći trag ostavio je u Chicago Bullsima, a s reprezentacijom Hrvatske bio je srebrni na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992 i brončani na Svjetskom prvenstvu u Torontu 1994. godine.

"Dva klinca sto kila u paru i bili smo smiješni ljudima koji su nas dolazili gledati. Kroz rad smo došli do visina titula čak i meni koji sam sudionik to je nevjerojatno", završio je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukoč već neko vrijeme uživa u zasluženoj mirovini, a sad će napokon moći uživati i u košarkaškoj vječnosti.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo