LEGENDA NAHVALILA ONOG KOJI TO TEK PLANIRA POSTATI: / 'On je najbolji stranac koji je ikada igrao u Premiershipu'

Image
Foto: AFP

Slavni napadač Newcastlea koji je kao rijetko tko parao mreže u Premiershipu pun hvale za napadača Cityja

22.8.2018.
18:42
AFP
VOYO logo

Legendarni engleski nogometaš i najbolji strijelac u povijesti Premiershipa Alan Shearer (48) smatra kako je Argentinac Sergio Aguero najbolji stranac koji je ikada igrao u elitnom razredu engleskog nogometa.

"Kroz ovu ligu je prošlo mnogo kvalitetnih igrača, ali Aguero je najbolji stranac koji je ikada igrao u Premiershipu," kazao je Shearer. Aguero je na 'Otok' stigao u srpnju 2011. iz Atletico Madrida za 45 milijuna eura. Do sada je u dresu 'Građana' zabio 204 gola pri čemu 146 u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo jedan stranac zabio je više

Više golova u Premiershipu od stranih igrača zabio je samo Francuz Thierry Henry koji je u dresu Arsenala zabio 175 ligaških golova. "Aguero je sjajan napadač koji nema slabih točaka," dodao je Shearer koji je vodeći strijelac Premiershipa sa 260 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac je u zadnjem ligaškom nastupu u pobjedi Manchester Cityja protiv Huddersfield Towna (6-1) postigao tri gola upisavši deveti hat-trick u Premiershipu i samo je Alan Shearer uspješniji. Bivši napadač Southamptona, Blackburn Roversa i Newcastle Uniteda je u elitnom razredu engleskog nogometa upisao 11 hat-trickova.

"Još mu nedostaju samo dva kako bi me stigao. Samo je pitanje trenutka kada će me preskočiti," dodao je legendarni engleski napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo