VIDEO: / Kakvo gaženje! Benzema show u Porto Alegreu

Francuzi su svoju misiju u Brazilu počeli 'iskupljenjem' zbog grijeha iz prošlosti. U svom prvom susretu u skupini E sa 3:0 su deklasirali momčad Hondurasa.

15.6.2014.
20:07
VOYO logo

FRANCUSKA: Lloris, Debuchy, Sakho, Evra, Varane, Matuidi, Cabaye, Pogba, Griezmann, Valbuena, Benzema.

HONDURAS: Valladares, Bernandez, Figueroa, Beckeles, Emilio, W. Palacios, Garrido, Najar, Espinoza, Costly, Bengston

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Benzema (43.), 2:0 Valladeres - ag (48.), 3:0 Benzema (72.) Francuski mediji ozbiljno su "pristisnuli" Tricolore koji na ovom Mundijalu nemaju pravo na kiks, nakon što su se na sve moguće načine osramotili prije četiri godine u Južnoj Africi kada nisu prošli natjecanje u skupini.

Francuzi ne žele takav scenarij, koji bi im znači vjerojatno zabranu povratka u vlastitu domovinu. Zna to i legendarni francuski igrač i kapetan iz 1998., sada izbornik Francuske Dider Deschamps, pa je odlično spremio svoju momčad koja je u generalki prije početka Mundijala nakantala Jamajku sa čak 8:0, a prije njih stradala je i Norveška 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako je bilo u ovom dvoboju? Očekivano, rekli bi smo. Od prve minute Francuzi su zagospodarili terenom i imali incijativu. Redale su se prigode ispred gola Hondurasa. Prvo je Griezmann u 23. minuti odlično pucao glavom, ali greda je spasila Honduras. Dvije minute kasnije pucao je i Benzema, ali dobre vile su tada još čuvale društvo iz Srednje Amerike.

//www.youtube.com/embed/KmHNT9N89D4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kratko! Nije se dugo čekalo na prvi gol. Wilson Palacios je u 43. minuti zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja u kaznenom prostoru. Njihov ključni igrač je isključen, a Karim Benzema je lakoćom poentirao sa bijele točke.

Drugo poluvrijeme Francuzi su otvorili sa stilom. I tko drugi nego fantastični Benzema koji je iskosa slijeva pucao i pogodio stativu, lopta se odbila u golmana Hondurasa, a od njega iza gol-linije. Upravo je Valladeresu u 48. minuti pripisan auto gol. Pogodak nije vidio niti jedan sudac, ali im je pogodak odmah signalizirala nova gol-tehnologija, tj sedam kamera koji prate svaku aktivnost lopte ispred gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda je počeo pravi mali Benzema show. Prvo je francuski majstor u 54. opet bio u velikoj prilici, ali ovaj put je obranio Valladares. Deset minuta kasnije ponovo je sijevnulo ispred gola Hondurasa nakon odlične akcije Benzeme i Evre. Nažalost po Trikolore, Matuidi je promašio stopostotnu priliku.

Ali u 72. minuti Benzema je primio loptu i iz teške situacije s desne strane pogodio ravno pod prečku. Neobranjivo za Valladaresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika sve govori. Francuska je u ovoj utakmici imala čak 20 udaraca na gol, od toga 10 u okvir gola. Odlična predstava bivših svjetskih prvaka koji su najavili svoju kandidaturu za velike stvari u Brazilu.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo