NOVA KRITIKA / Stručnjak 'bocnuo' Čačića nakon poraza u Londonu: 'Oršiću je jako teško, a Ljubičića ne bi bilo ozbiljno komentirati'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je u zadnjem kolu Lige prvaka izgubio od Chelseaja u Londonu i natjecanje završio na posljednjem mjestu u skupini

3.11.2022.
9:25
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Natjecanje u skupini E Lige prvaka nogometaši Dinama su zaključili na posljednjem mjestu porazom kod Chelseaja 1-2 (1-2) u 6. kolu, što je označilo i kraj ovosezonskog europskog puta za Dinamo.

Image
(PRE)LAGANI GOL /

Modre skupo stajale pogreške na Stamford Bridgeu: Pogledajte kako je Chelsea preokrenuo protiv Dinama

Image
(PRE)LAGANI GOL /

Modre skupo stajale pogreške na Stamford Bridgeu: Pogledajte kako je Chelsea preokrenuo protiv Dinama

Dinamo je treće mjesto i Europsku ligu mogao osigurati jedino uz pobjedu u Londonu te slavljem Milana protiv RB Salzburga. Ovaj potonji uvjet se ispunio, Milan je pred svojim navijačima svladao austrijskog prvaka 4-0, no Dinamo je poražen na kišnom Stamford Bridgeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica u Londonu je počela sjajno za Dinamo koji je poveo u sedmoj minuti kada je Bruno Petković glavom pogodio za 1-0 hrvatskog prvaka. No, Chelsea je rezultat okrenuo na svoju stranu do kraja prvog dijela, a strijelci su za 2-1 bili Raheem Sterling u 18. i Denis Zakaria u 30. minuti.

U nastavku utakmice Dinamo je odigrao još otvorenije. Prijetio je hrvatski prvak (J. Šutalo, Oršić), no veći broj pravih prilika imao je Chelsea, ali se sve do kraja susreta rezultat više nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je u studiju HRT-a prokomentirao proslavljeni hrvatski vratar i trener Tomislav Ivković.

"Očekivana utakmica. Chelsea je bio bolji i kvalitetniji, a Dinamo je imao dobrih faza, posebno na početku. Ulaskom novih igrača u ekipu Chelseaja, bili su još dinamičniji i agresivniji, prestala je Dinamova igra i imali su prilike za treći gol. Pozitivan utisak Dinama, dali su i više nego što imaju. Ovo je na kraju pozitivna sezona i rezultat, osigurana su financijska sredstva za daljnje funkcioniranje, a sad se okreću hrvatskom prvenstvu", izjavio je Ivković na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ante Čačić

Potom se osvrnuo na dva igrača dinama, Mislava Oršića, koji je igrao u vrhu napada, i veznjaka Roberta Ljubičića kojeg je i u ovoj utakmici trener Modrih Ante Čačić postavio na lijevog beka.

"Oršić u ovom sustavu igra na poziciji koja mu ne odgovara i jako mu je teško, nema prostora za ono u čemu je najbolji", rekao je o Oršiću, a o Ljubičiću je poručio sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu komentirati Ljubičića na poziciji koju igra. To nije ozbiljno. Ne mogu ga kritizirati na toj poziciji. On nije lijevi bek, bilo je situacija da igra veznoga, ovo je za njega ogromno opterećenje . Za njega i Dinamo bi bilo bolje da se vrati u veznu liniju."

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo