PRVE REAKCIJE / Ante Čačić nakon poraza od Chelseaja i ispadanja iz Europe. 'Pokazali smo da nismo zalutali u ovo natjecanje...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je porazom u Londonu završio svoj europski put za ovu sezonu

2.11.2022.
22:55
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Natjecanje u skupini E Lige prvaka nogometaši Dinama su zaključili na posljednjem mjestu porazom kod Chelseaja 1-2 (1-2) u 6. kolu, što je označilo i kraj ovosezonskog europskog puta za Dinamo.

Image
(PRE)LAGANI GOL /

Modre skupo stajale pogreške na Stamford Bridgeu: Pogledajte kako je Chelsea preokrenuo protiv Dinama

Image
(PRE)LAGANI GOL /

Modre skupo stajale pogreške na Stamford Bridgeu: Pogledajte kako je Chelsea preokrenuo protiv Dinama

Dinamo je treće mjesto i Europsku ligu mogao osigurati jedino uz pobjedu u Londonu te slavljem Milana protiv RB Salzburga. Ovaj potonji uvjet se ispunio, Milan je pred svojim navijačima svladao austrijskog prvaka 4-0, no Dinamo je poražen na kišnom Stamford Bridgeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zadovoljan sam kako smo funkcionirali'

Trener Dinama Ante Čačić prvi je dao izjavu nakon poraza u Londonu.

"Prvo moram čestitati svojim igračima. Utakmica je na kraju otišla na stranu domaćina, ali jako sam zadovoljan kako je momčad funkcionirala. Šteta što smo primili brza dva gola i sve je ostišlo na stranu domaćina. Iza nas je natjecanje u Europi, ispred nas su još dvije važne utakmice u domaćem prvenstvu, to nam je prioritet", izjavio je za HRT Čačić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo napraviti dobru analizu da vidimo gdje smo u odnosu na ovakve momčadi. Martin Baturina nije igrao danas, ali je igrao u kvalifikacijama i pred njim je još puno utakmica."

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

"Domaćin je bio jako motiviran. Pokazali smo da nismo zalutali u ovo natjecanje. Dinamo je htio večeras biti opasan kad ima loptu, no Chelsea je momčad iz samog vrha svjetskog nogometa. Nije bilo lako. Po meni je Dinamo uspješno završio natjecanje u Ligi prvaka. Pokazali smo samopouzdanje, vjeru i hrabrost", rekao je Čačić za Arena Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako je to izgledalo, ali mi smo se stvarno htjeli boriti s njima. Dali smo sve od sebe. Bilo je prostora za dubinske lopte, ali znali smo da će se to dogoditi. Imali smo 20 odličnih minuta i da nije bilo tog njihovog gola, izdržali bismo do poluvremena. Do tada oni nisu ništa imali", izjavio je nakon utakmice na Stamford Bridgeu Dinamov branič Dino Perić, a veznjak Josip Mišić je poručio:

"Jedna dobra partija s naše strane, htjeli smo i napravili puno dobrih stvari, pogotovo u prvih 20 minuta. Odigrali smo odlično do gola, onda smo se malo povukli i iz naših grešaka primili dva gola. Chelsea je velika ekipa i zasluženo je pobijedila, teško je čuvati takve top-igrače, čvrsti su i brzi, dosta je bilo muke. Imali smo jako dug put, od početka sa Škupijem, tog mučenja u prvom pretkolu, tako da uopće doći do ove grupne faze i igrati s ovakvim ekipama je stvarno jedan veliki prestiž."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo