NIJE LOŠE / La Liga: Betis pobjedom učvrstio treće mjesto!

Image
Foto: AP Images

Nogometaši Betisa čvrsto drže treće mjesto na ljestvici španjolske La Lige. U 25. kolu, na domaćem terenu, Betis je svladao Mallorcu s 2-1.

21.2.2022.
8:30
AP Images
VOYO logo

Betis na trećem mjestu ima četiri boda više od Barcelone i madridskog Atletica, dok mu druga Sevilla, gradski rival, bježi za pet bodova.

Protiv Mallorce nije imao Betis jednostavan put do tri boda. Dugo je vodio 1-0 golom Alexa Morena u 25. minuti. No, petnaest minuta prije kraja Muriqi je izjednačio i doveo u pitanje slavlje domaćina. Ali, u 83. minuti je dosuđen jedanaesterac za Betis, a miran i precizan je bio Brazilac Willian Jose za nova tri boda seviljskog sastava. Bio je to njegov sedmi ligaški pogodak u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu su utakmicu odradili nogometaši Barcelone koji su na gostovanju uvjerljivo svladali Valenciju s 4-1. Bodovno se time Barcelona na ljestvici izjednačila s madridskim Atleticom (četvrto i peto mjesto), s tim da Katalonci imaju utakmicu manje.

Igrač dvoboja bio je Pierre-Emerick Aubameyang, ovozimsko pojačanje Barcelone, koji je postigao dva pogotka. Za donedavnog napadača Arsenala bili su to prvi pogoci u Barceloninom dresu. Oba gola Aubameyang je postigao u prvom dijelu, a uz gol De Jonga Barcelona je s 3-0 zaokružila odličnih prvih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je Carlos Soler smanjio za Valenciju, ali i Pedri postavio konačnih 4-1 Barcelone koja je time upisala treću ligašku pobjedu u posljednja četiri nastupa. Uz to ima i remi u gradskom derbiju protiv Espanyola.

Podsjetimo kako su nogometaši Seville prije dolaska u Zagreb i uzvratne utakmice play-offa Europske lige protiv Dinama, odradili gostovanje kod Espanyola. Dvoboj je završio 1-1. Sevilla je povela u 36. minuti, a na asistenciju Gomeza pogodak je zabio Rafa Mir, najbolji ovosezonski strijelac Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, odmah početkom nastavka uslijedilo je izjednačenje, a oduševljenje domaćih navijača potaknuo je Darder golom za 1-1. Vrlo brzo nakon toga s klupe je u igru ušao hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, koji je zamijenio Joana Jordana, a Sevilla se od 76. minute našla u problemima. Naime, vrlo brzo, unutar samo osam minuta, Francuz Kounde je zaradio dva žuta kartona (69. i 76. minuta), a do kraja je Sevilla ipak sačuvala bod.

La Liga, 25. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Betis - Mallorca 2-1 (Alex Moreno 25, Willian Jose 83-11m / Muriqi 75)

Valencia - Barcelona 1-4 (Carlos Soler 52 / Aubameyang 23, 38, De Jong 32, Pedri 63)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Espanyol - Sevilla 1-1 (Darder 50 / Rafa Mir 36)

Athletic Bilbao - Real Sociedad (21 sat)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponedjeljak:

Celta - Levante (21 sat)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo