NOVI POČETAK / Večeras Kauboji igraju prvu utakmicu pod vodstvom novog izbornika, evo gdje možete gledati okršaj s Nizozemcima

Image
Izvor: AFP, CHARLY TRIBALLEAU

Pred hrvatskim rukometašima su dva izuzetno važna susreta s Nizozemskom u kvalifikacijama za EURO 2024. godine

8.3.2023.
8:07
AFP, CHARLY TRIBALLEAU
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu (19.30) protiv Nizozemske u Kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igra prvu utakmicu pod vodstvom novog izbornika Gorana Perkovca.

Image
BITI ILI NE BITI /

Perkovac u velikim problemima: Ključni igrač otpao pred presudne utakmice za plasman na EURO 2024.

Image
BITI ILI NE BITI /

Perkovac u velikim problemima: Ključni igrač otpao pred presudne utakmice za plasman na EURO 2024.

Nažalost, kao i mnogo puta do sada, s osnovnog popisa od 20 igrača koji je objavljen prije dva tjedna, otpali su Marin Šipić (ozljeda) i Luka Cindrić (bolest).

Izbornik je stoga s liste pričuva odlučio pozvati Nikolu Grahovca pa će tako na put s 19 igrača. Na popisu je nekoliko povratnika u reprezentaciju nakon dugog izbivanja. Tu su Manuel Štrlek, Luka Stepančić, Ilija Brozović, mladi Mateo Maraš  i po prvi put, Mario Šoštarić, koji je stekao pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju.  

Naša izabrana vrsta okupila se u zagrebačkom hotelu Westin i tu je boravila do utorka ujutro kada je odjetjela za Eindhoven. Prvi susret protiv Nizozemske na rasporedu je u srijedu 8. ožujka u 19.30 sati, a uzvrat u nedjelju, 12. ožujka u Osijeku u 20.15 sati.

Podsjećamo, Hrvatska je u prva dva susreta ostvarila dvije pobjede. Protiv Grčke u Varaždinu 33-25, a Belgije u gostima 30-27. Nizozemska je pak kao domaćin dobila s jedan razlike Belgiju 2524, a zatim je poražena u Grčkoj 32-28. Ali treba reći da je u oba ta susreta bila bez svog ključnog igrača Luca Steinsa. Na Svjetskom prvenstvu ove godine u Švedskoj i Poljskoj osvojili su 14. mjesto. Ali bez obzira na to, riječ je o jednoj od najatraktivnijih reprezentacija s najvećim napretkom u posljednjih desetak godina u svijetu. Za mnoge ta ekipa igra  najbrži rukomet ovoga trenutka.

Hrvatska želi biti prva na kraju kvalifikacija kako bi ostala u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba. I stoga je pred novim izbornikom i reprezentacijom izuzetno teška i zahtjevna zadaća.

Prijenos na RTL2

Utakmica između Hrvatske i Nizozemske počinje u 19.30, a možete je gledati na RTL2.

Susret možete pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču