KRZNAR OTKRIO ŠTO JE PRESUDILO NA MAKSIMIRU: / 'Bila je ovo utakmica jednog paradoksa. Ništa nije gotovo, još smo u igri'

Image

Uzvrat je za tjedan dana u Villarrealu

8.4.2021.
23:16
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici četvrtfinala Europske lige izgubili na stadionu u Maksimiru od Villarreala sa 0-1 (0-1). Jedini pogodak na utakmici Villarreal je postigao iz kaznenog udarca u 44. minuti kada je precizan bio GerardMoreno.

Image
DINAMO IZGUBIO OD VILLARREALA NA MAKSIMIRU: /

Žuti zabili iz penala, Modrima poništen pogodak u prvom dijelu

Image
DINAMO IZGUBIO OD VILLARREALA NA MAKSIMIRU: /

Žuti zabili iz penala, Modrima poništen pogodak u prvom dijelu

"Bila je ovo utakmica paradoksa. U prvom smo poluvremenu dominirali, a primili smo gol, dok je u drugom Villarreal bio bolji, osobito u posljednjih 15-ak minuta kada mu više nismo uspjeli parirati. Izgubili smo defenzivnu strukturu i možemo biti zadovoljni što je ostalo samo 0-1. To je aktivan rezultat i po svemu što smo vidjeli još uvijek postoji šansa. Recept je igra iz prvog poluvremena, odnosno brza promjena strana, napravili smo to dosta puta, ali nismo imali kvalitetnu loptu u kazneni prostor. Nadam se da će nam to u drugoj utakmici poći za nogom. Još uvijek smo u igri", rekao je nakon utakmice za Arenu Sport trener Damir Krznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan što je razlog pada u završnici dvoboja, Dinamov trener je odgovorio:

"U drugom poluvremenu su igrači željeli što brže doći do lopte u situacijama koje nisu bile pripremljene, a Villarreal je momčad koja može držati loptu minutu-dvije. Mi više nismo imali strpljenja čekati njihovu pogrešku zbog rezultata kojeg smo pokušali ganjati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Petković? Petko je pokazao da može odraditi, nije to Petković na kojeg smo navikli, ali nakon tjedan dana će moći pokazati odmornije lice. Nakon četiri tjedna se vratio i Gvardiol, ali sigurno da će nakon tjedan dana moći više pokazati", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ozljede ramena BrunoPetković je utakmicu započeo na klupi te je dobio posljednjih pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzev zadnjih 10-15 minuta kada je Villarreal uspio napraviti razliku, utakmica je bila prilično ravnoprvna. Izgubili smo utakmicu zbog više-manje nesretnog penala. Međutim, ostaje još 90 minuta u Španjolskoj tako da je sve otvoreno", smatra Petković, a s njim se slaže i mladi Joško Gvardiol koji je odigrao svoju prvu utakmicu nakon tri tjedna te je na terenu proveo 70 minuta.

"Znali smo da nas čeka jako teška utakmica, jer Villarreal već duže vrijeme igra na ovoj razini. Dobro drže loptu, dobri su tehničari i nije se lako braniti protiv takve momčadi. Jednostavno, moraš jako puno trčati, tako da je fizički teško priključiti se napadu, ali u drugoj utakmici moramo jednostavno biti bolji. U uzvratu ih moramo stisnuti na njihovoj polovici, uzeti loptu i pokušati na brzinu nešto napraviti", rekao je Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo