LIGA PRVAKA / Krizi Uniona došao kraj: Prekinuli niz od čak 12 poraza, Sociedad deklasirao Benficu u samo 20 minuta

Image
Foto: profimedia

Goste je spašavao i okvir vrata, a na kraju je Union Berlin nesretno primio gol u 39. minuti

8.11.2023.
21:11
profimedia
VOYO logo

Nogometaši Napolija nisu potvrdili ulogu favorita te su pred svojim navijačima odigrali 1-1 protiv Union Berlina u četvrtom kolu skupine C Lige prvaka.

Image
KOMENTIRAO PORAZ /

Zekić se nakon poraza ispričao navijačima: 'Prvo poluvrijeme mi ne služi na čast, a u tome ne tražim alibi'

Image
KOMENTIRAO PORAZ /

Zekić se nakon poraza ispričao navijačima: 'Prvo poluvrijeme mi ne služi na čast, a u tome ne tražim alibi'

Pobjedom se Napoli mogao približiti osmini finala, a ovako ispred sebe ima još neizvjesne dvije utakmice na mogućem putu do tog cilja. Union Berlin je napokon izbjegao poraz nakon što je izgubio čak 12 utakmica u nizu, kombinirano u Bundesligi, DFB Pokalu i Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je potpuno dominirao u prvom poluvremenu koje je okončao s minimalnim vodstvom 1-0. Prvi put gostujuća mreža se zatresla nakon pola sata igre kada je iz blizine glavom pogodio Zambo Anguissa. No, pogodak je poništen zbog prethodnog prekršaja u napadu Di Lorenza.

Goste je spašavao i okvir vrata, a na kraju je Union Berlin nesretno primio gol u 39. minuti. Strijelac za 1-0 je bio Politano od kojeg se lopta odbila u mrežu. Jedinu pravu šansu gosti su imali u nadoknadi prvog dijela kada je hrvatski reprezentativac Josip Juranović, iz slobodnog udarca s 20-ak metara, pogodio vratnicu. Juranović je, inače, kasnije zamijenjen u 64. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je i dalje dominirao Napoli, ali su gosti iz Berlina postali itekako opasni u kontranapadima te su jedan takav realizirali. U 52. minuti za 1-1 je pogodio Fofana. Do kraja je Napoli pokušavao doći do drugog gola i kompletna tri boda, ali nije uspio.

U ovoj skupini od 21 sat igraju Real Madrid i Braga. Na ljestvici vodi Real s devet bodova. Napoli ima sedam, Braga tri, dok je Union Berlinu ovo bio prvi osvojeni bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini D Real Sociedad je u San Sebastianu svladao lisabonsku Benficu 3-1 čime je uvelike zakoračio prema osmini finala. Real Sociedad je pitanje pobjednika riješio u uvodnih dvadeset minuta. Toliko je, naime, trebalo vremena za tri pogotka domaće momčadi. Prvo je Mikel Merino glavom u šestoj minuti pogodio za 1-0, potom je Mikel Oyarzabal u 11. iskoristio pogrešku gostiju te povećao na 2-0, dok je najljepši gol postignut u 21. minuti. Tada je baš sve napravio Barrenetxea koji je iskosa precizno i snažno pogodio suprotni kut za 3-0.

Mogla je Benfica i gore nastradati u prvih 45 minuta koje je domaćin odigrao kao u transu. Poništen je jedan pogodak Real Sociedadu, dok u 29. minuti Brais Mendez nije realizirao jedanaesterac za 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Benfica došla do daha, ali jedino je uspjela smanjiti na 1-3 i to golom Rafa Silve u 49. minuti. Od 64. za goste je zaigrao hrvatski reprezentativac Petar Musa. Ovim porazom Benfica je izgubila svaku šansu za osminu finala te joj ostaje tek moguća borba za trećim mjestom i Europskom ligom.

U drugom susretu ove skupine od 21 sat igraju Red Bull Salzburg i Inter. Na ljestvici Real Sociedad ima 10 bodova, Inter je na sedam, RB Salzburg na tri, dok Benfica nije osvojila ni jedan bod, a ove je srijede postigla prvi pogodak u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 88 GLEDAJTE EKSKLUZIVNO NA PLATFORMI VOYO U SUBOTU OD 20 SATI

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo