KRITIČKI I O HRVATIMA: / 'Modrić nije na razini, a Kovačić nije pokazao da vrijedi 30 milijuna eura'

Image
Foto: JOSE JORDAN
15.12.2015.
19:26
JOSE JORDAN
VOYO logo

Nedjeljni poraz Reala na gostovanju kod Villareala (1:0) donio je mnogo pitanja nego li odgovora. No, ono najvažnije pitanje još uvijek stoji u zraku. Što se događa sa Realom, odnosno, zašto ovaj skup zvijezda koji košta milijune eura igra tako slabo, ispod svoje razine? Barcelona je kiksala na svom travnjaku protiv Deportiva (2:2), kiksao je i Real tako propustivši veliku priliku približiti se rivalu na prvenstvenoj ljestvici.

Image
DEBAKL REALA NA EL MADRIGALU: /

Modrić pogriješio, a Barcelona i Atletico pobjegli na +5

Image
DEBAKL REALA NA EL MADRIGALU: /

Modrić pogriješio, a Barcelona i Atletico pobjegli na +5

Real je trenutno trećeplasirana momčad Primere sa 30 bodova, Barcelona i Atletico Madrid je prvi, odnosno, drugi sa podjednakim brojem osvojenih bodova, 35. Međutim, ono što više zabrinjava trenera Rafu Beniteza i navijače Reala od trenutnog poretka prvoligaškog društva je loša igra Madriđana. Benitez očito nije pronašao kemiju u momčadi, njegovi nogometaši daleko su od one igračke razine na kojoj trebaju i mogu biti, i "kola" zvana Real lagano klize dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potrazi za krivcem

Tako je Marca secirala zvijezde Reala tražeći krivca za lošu sezonu. Zanimljivo, hrvatski nogometaši Luka Modrić i dobili su ocjenu pet od Marcinih novinara za učinak u sezoni 2015/16. Marca je to ovako objasnila:

"Modrić je ključ igre i za ovaj Benitezov Real, ali niti on nije na onoj očekivanoj razini. Imao je probleme s ozljedom u listopadu, ulogu mu je slična onoj u Ancelottijevom Realu, te još nije zabio u Primeri", piše Marca o Modriću, dok za Kovačića, koji je ovog ljeta stigao iz Intera kao pojačanje za budućnost Reala, smatra da nije pokazao da vrijedi 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Kovačić ispod očekivane igračke razine

"Kovačić je malo pokazao za igrača za kojeg je dan takav novac. Igrač koji je plaćen 30 milijuna eura igrao je samo šest utakmica od prve minute - premalo."

Image
Foto: AFP, JOSE JORDAN

Na udaru kritika našao se i najbolji igrač Reala, veliki Cristiano Ronaldo koji je dobio ocjenu 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrač koji zabija gol po utakmici. On je vjerojatno jedini na svijetu koji ima tako sjajan prosjek zabijenih golova. Uistinu, treba znati zabiti 21 gol u 21 utakmici, ali od njega se očekuje više u tzv. velikim utakmicama. Primjerice, u srazovima protiv Barcelone, Seville, Atletica, PSG-a i Villareala. U tim dvobojima je zakazao".

Lucas pozitivno iznenađenje

Novinari Marce Karima Benzemu (ocjena 6) opisali su kao najučinkovitijeg napadača momčadi, ali i igrača bez kontinuiteta, Garetha Balea (4) kao igrača koji nije pokazao svoj puni potencijal, kod Tonija Kroosa (4) primijetili su veliki fizički pad, a sezonu Sergija Ramosa (4) navode kao jednu od najlošijih otkako je u Realu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među onima bolje ocijenjenim su Marcelo, Pepe, Casemiro i Keylor Navas, koji su dobili "šestice", te Lucas koji je dobio ocjenu sedam jer je jedino pozitivno iznenađenje ove sezone. Uz Lucasa, jedini igrač kojeg su novinari pohvalili je obrambeni igrač Pepe, za kojeg piše kako je "jedini igrač koji je blizu svog očekivanog nivoa igre".

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo