KRENULO MASOVNO TESTIRANJE NOGOMETAŠA U ŠPANJOLSKOJ: / Modrića, Rakitića i Vrsaljka u ovakvom izdanju još nismo vidjeli

Image
Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Španjolski prvoligaši započeli su s testiranjima svojih igrača

6.5.2020.
18:37
LLUIS GENE / AFP / Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativci Luka Modrić, Ivan Rakitić i Šime Vrsaljko ove su srijede pod zaštitnim maskama stigli u svoje klubove kako bi obavili testiranje na koronavirus te bi kroz nekoliko dana trebali početi s individualnim treniranjem u svojim klupskim centrima.

Španjolski državni ured za sport (CSD) dopustio je, inače, od ovog tjedna individualno treniranje nakon što su igrači 50 dana zatvoreni u svojim stanovima i kućama gdje vježbaju. Od subote smiju sat vremena trčati na ulici kao i preostalih 47 milijuna stanovnika. No da bi mogli izaći na travnjake moraju ispuniti zdravstvene kriterije uključujući testiranje na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračima kojima ne bude dijagnosticiran Covid-19 bit će dopušteno treniranje na pomoćnim terenima u klupskim centrima. Nosit će rukavice te se neće smjeti približavati na manje od dva metra od ostalih osoba. Klubovi pak moraju dezinficirati terene prije početka treniranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstva su prekinuta 13.ožujka i zasad je nepoznato kada će se nastaviti. Irene Lozano, predsjednica CSD-a, rekla je u četvrtak kako „nitko ne zna kada će se igrati utakmice jer će to odrediti razvoj epidemije“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Marcelo Brozović snimio je još jedan epski selfie. Ovaj put s maskom preko lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo