KREĆE AKCIJA EURO: / Čačić objavio na koga računa za Izrael i Mađarsku

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoić

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis igrača za predstojeće prijateljske susrete s Izraelom i Mađarskom.

7.3.2016.
11:09
PIXSELL, Jurica Galoić
VOYO logo

"Popis je nešto kraći, no igrači koji nisu na popisu također mogu konkurirati za Euro. Želim dati veću minutažu igračima na popisu", rekao je izbornik tijekom konferencije za novinare na kojoj je predstavio popis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Halilovića i Schildenfelda

Osim što je kratak, da se primjetiti da je Čačić odlučio dati povjerenje AlenuHaliloviću, kojeg do sada nije zvao, a u kadar se vratio i branič Dinama GordonSchildenfeld. On se nakon ozljede početkom sezone vratio na travnjak u nastavku prvenstva. Zanimljivo je i da se kapetan Dinama DomagojAntolić našao među igračima koje Čačić želi provjeriti prije odluke koga će voditi u Francusku.

"Nemamo mnogo vremena za treniranje budući da u sedam dana imamo dvije utakmice. Moramo se dobro pripremiti. U svakoj utakmici težimo dobrom rezultatu i pobjedi. Tako možemo doći do informacija koje su nam potrebne za Euro koji nas čeka", dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od popisa za posljednje kvalifikacijske utakmice za Euro, one s Norveškom i Maltom, na popisu nema igrača poput Duje Čopa, Danijela Pranjića, Andreja Kramarića, Josipa Pivarića, Marka Leškovića, Ivice Olića. Posljednji od njih dobit će priliku, kazao je izbornik, oprostiti se od reprezentacije u Osijeku iako nije na službenom popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OLA, JAVI SE: /

Izbornik Čačić pripremio iznenađenje za legendarnog napadača!

Image
OLA, JAVI SE: /

Izbornik Čačić pripremio iznenađenje za legendarnog napadača!

Bez lijevog beka

Iz njega se da primijetiti da na njemu nema niti jednog klasičnog lijevog beka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To sam pitanje očekivao. Taj nas problem godinama muči. Želim vidjeti kako ćemo izgledati na toj poziciji bez ljevaka i što možemo uraditi da izgledamo malo drugačije. Pranjić, Leovac i Strinić nisu otpisani no moraju se dokazati. Također, nitko od njih nije sudjelovao u posljednjih naših pet utakmica", rekao je Čačić. Dodao je kako tu vidi Vrsaljka.

"Dokazao se na Svjetskom prvenstvu, a DomagojVida to igra u Kijevu", smatra izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilović i Kramarić

Prokomentirao je i poziv AlenuHaliloviću.

"On je talentirani mladi nogometaš. Skupio je zavidnu minutašu u Španjolskoj. Zabija i asistira. Važna nam je mlada reprezentacija, ali Halilović zbog kartona mora preskočiti Španjolsku. Nećemo ga vraćati mladima. Bit će cijelo vrijeme s nama", kazao je Čačić. Dosta je upita u posljenje vrijeme primio i na ime AndrejaKramarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada ipak igra pa sam zadovoljniji nego na jesen. U sličnoj je poziciji kao i Lovren kojem se prije utakmice s Rusijom promijenio trener. Bilo je važno da su u ta dva tjedna nametne u klubu jer kod njega nema dvojbi. To sada vrijedi i za Kramarića pa i za Ćopa. Pratimo ih", rekao je Čačić. Osvrnuo se i na predstojeće susrete.

Izaći iz sjene Vatrenih

"Idemo na pobjedu u svakoj utakmici. Kada sam pričao o snazi ove reprezentacije mnogi su sumnjali u to. Mi želimo izaći iz sjene Vatrenih. Imamo igrače u kvalitetnim ligama i vrhunskim klubovima i nemaom razloga vjerovati da nismo sposobni za nešto veliko", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, podsjetimo, prvu pripremnu utakmicu igra s Izraelom u Osijeku 23. ožujka, a tri dana kasnije ide u u goste Mađarskoj.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Šime Vrsaljko (Sassuolo)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Alen Halilović (Sporting Gijon), Domagoj Antolić (Dinamo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo)

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo