KRANJČAR OTKRIO ŠTO SE DOGODILO IZMEĐU VRATARA I KAPETANA DINAMA: / 'Ježina je pogriješio, nije to smio napraviti''

Image

U Maksimiru je u ponedjeljak održana presica na kojoj je predstavljeno novo Dinamovo pojačanje iz Rijeke Marko Lešković i Marijo Šitum.

25.7.2016.
14:12
VOYO logo

Hrvatski će prvak poslije liječnikog pregleda potpisati petogodišnji ugovor s dojučerašnjim braničem Rijeke koji je bio jedan od najvažnijih nogometaša Matjaža Keka. Nema sumnje, Lešković je pravo, veliko pjačanje za Dinamo. Radi se o pouzdanom centralnom braniču koji će itekako pojačati obranu Modrih. Njegov razvojni put išao je preko Osijeka do Kantride, a u Rijeci je i postao povremeni hrvatski reprezentativac. Uzeo je broj 91, a otkrio je i kako je imao ponude iz Serie A, no odlučio se za ostanak u domovini. Broj 91 je uzeo jer je Marko to godište.

Odbio ponude iz Serie A

"Marko dolaskom u Dinamo dobiva jednu mogućnost da se nametne i da ostvari svoju karijeru kakvu mi svi želimo, a i on sam. Mislim da su i Marko i mario zavrijedili da su ovdje s nama. Siguran sam da Marko u Serie A nije imao ponudu tako velikog kluba kao što je Dinamo. Iako je Serie A Serie A", kratko je kazao trener Dinama Zlatko Cico Kranjčar. Tad je na red došao i mladi Mario Šitum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja karijera prema Dinamu išla je okolnim putem. Možda iskusniji, možda sam i napredovao. Normalno sad sve to treba pokazati na terenu. Moram se nametnuti i biti u funkciji ekipe. Ovo je bila jedina mogućnost da se vratim u Hrvatsku, u svoj klub", obratio se mladi Šitum prisutnim novinarima.

'Mislim da je ovo odličan iskorak u mojoj karijeri'

Lešković je također istaknuo kako je jako sretan što je došao u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedva čekam da počnem trenirati i da se priključim ekipi. Mislim da je ovo odličan iskorak u mojoj karijeri i želim dati sve od sebe i pomoći Dinamu u ostvarivanju svih ciljeva koji su stavljeni ispred nas", kratak je bio i Lešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redu je novi europski izazov

Nakon obraćanja novih igrača Dinama javnosti, trener Zlatko Cico Kranjčar najavio je prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv Dinama Tbilisa koja je na rasporedu sutra u Maksimiru.

"Usmjereni smo prema toj utakmici, sigurno da imamo ambicije se plasirati u završnicu i sutra napraviti rezultat koji će nam osigurati playoff. Radi se o ekipi koja je na nivou Vardara i moramo ih ozbiljno shvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje hoće li Dinamo nastaviti prodavati igrače, Cico je kazao:

'Pivarić će sudjelovati sutra'

"Samo pitanje je i odgovor. Mislim da sigurno moramo neke i otpustiti. Tko će se naći na listi, ostavite nam malo vremena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U MAKSIMIRU ‘DODALI GAS’ I DOVELI IGRAČA IZ REDOVA NAJVEĆEG SUPARNIKA: Marko Lešković sve dogovorio s Dinamom!

Jedno do pitanja koje zanima Modre simpatizere je i hoće li jedan od najboljih igrača ModrihJosip Pivarić sutra igrati:

''Ježina mora poštivati kapetana'

"Pivarić je kroz pripreme pokazao da je spreman, da je njegova ozljeda prošlost i da se nameće. Ja ga stavljam na njegovu poziciju. On je vrlo bitna osoba, kao igrač i karakter i sudjelovat će sutra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cico je objasnio što se dogodilo između Ježine i Antolića na poluvremenu uzvratnog susreta 2. pretkola Lige prvaka prošlog tjedna između Dinama i Vardara (3-2).

Image

"Ja sam samo reagirao na to da Ježina nije smio govoriti kapetanu jer je kapetan prva osoba. On je taj koji vodi ekipu, prva osoba i tu je Ježina pogriješio u svojoj izjavi prema njemu. Ja sam želio to sve malo umiriti, reakcija mora biti pozitivna, on će i dalje konkurirati. Koliko će mu vremena trebati da se opet vrati, vidjet ćemo. Ali kod mene nediscipline takvog karaktera ne smije biti, mislim da se kapetan mora poštivati. On mora poštivati svoju poziciju, a dala mu se situacija da bude prvi golman", objasnio je trener Dinama i naglasio kako sutra neće krenuti s onom najavljenom formacijom 3-4-1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da sistemom 4-2-3-1 možemo odgovoriti protivniku'

"Ne, dozvolite da uvijek reagiram na dan utakmice, da uvidim što je najbolje. Razmišljao sam ali nema potrebe s tim. Mislim da sistemom sutra s 4-2-3-1 možemo odgovoriti Dinamu iz Tbilisa. Nije još to definitivno, dozvolite mi da razmišljam o tome".

Komparacija Vardara i gruzijskog Dinama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vardar je bio hitriji, brži i organiziraniji. Mislim da je Tbilisi na njihovoj razini, ali nemaju tu brzinu i hitrinu prema naprijed".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo