KRAMARIĆEV ŠEF MOŽE SPASITI CIJELI SVIJET OD KORONE: / 'Ubio' je Trumpa izjavom i oduševio milijune ljudi

Image
Foto: : Profimedia, AFP

Rad Hoppove tvrtke prepoznao je i američki predsjednik Donald Trump

16.3.2020.
14:40
: Profimedia, AFP
VOYO logo

Omražen je u Njemačkoj, navijači mnogih klubova dižu transparente protiv njega i nazivaju ga "kurvinim sinom", a sada bi Hoffenheimovu direktoru Dietmaru Hoppu cijeli svijet mogao biti neizmjerno zahvalan, a ti isti navijači mogli bi moliti za oprost.

Naime, Dietmar Hopp vlasnik je kompanije CureVAC, koja je otišla podosta daleko u radu na cjepivu protiv notornog koronavirusa i uskoro se sprema na kliničke testove učinkovtosti, piše Spiegel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rad Hoppove tvrtke prepoznao je i američki predsjednik Donald Trump koji je ekskluzivno ponudio Hoppu da proda cjepivo Amerikancima kako bi oni prvi u svijetu bili zaštićeni od virusa.

Image
Foto: Profimedia

29.02.2020, Football 1. Bundesliga 2019/2020, 24. match day, TSG Hoffenheim - FC Bayern Muenchen, in PreZero-Arena Sinsheim. dem Bayern-Ultras Hoffenheims Dietmar Hopp and Plakaten geschaendet haben, wurde das match unterbrochen, da and einem Nichtangriffspakt zuende gebracht, Dietmar Hopp (li, Hoffenheim) and Vorstandsvorsitzender Karl-Heinz Rummenigge (re, FC Bayern Muenchen) gehen and den teamen zur Hoffenheimer Fankurve um sich zu bedanken. Football: Germany, 1. Bundesliga, Sinsheim - 29 Feb 2020, Image: 501989187, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Pixathlon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odbio Trumpa

Hopp je odbio Trumpa i onda još oduševio izjavom. "Ako želimo razviti učinkovito cjepivo protiv koronavirusa, onda osoba koje ga primjenjuje kako bi zaštitila ljude mora pokazati više solidarnosti s njima. Odbio sam ovu i još neke ponude za prodajom ekskluzivnog prava na cjepivo, jer kada bude gotovo i uspješno, želim da bude na raspolaganju cijelom svijetu, a ne samo odabranima", rekao je Hopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko je oduševljenje izazvala izjava i gesta Hoppa pa je odmah reagirao i ministar njemačkog gospodarstva Peter Altmaier: "To je sjajna odluka i poruka te kompanije. Time što će cjepivo, ako bude uspješno, ponuditi svima, pokazao je kako se čovjek treba ponašati u situaciji poput ove. Poruka gospodina Hoppa je da Njemačka nije na prodaju", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo