EUROPSKA LIGA /

Kramarić asistent u slavlju Hoffenheima, žestoki obračun policije i navijača u Pragu

Image
Foto: Profimedia

Slavia i Ajax su u Pragu odigrali 1-1. Susret je imao ružnu uvertiru nakon što je došlo do sukoba policije i gostujućih navijača

3.10.2024.
21:27
Profimedia
VOYO logo

U susretu 2. kola Europske lige Hoffenheim je pobijedio kijevski Dynamo sa 2-0 uz asistenciju hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića.

Image
LIGA ČEGA? /

Iz UEFA-e se hvataju za glavu: Povijesni nastup u Ligi prvaka došlo gledati svega par tisuća ljudi

Image
LIGA ČEGA? /

Iz UEFA-e se hvataju za glavu: Povijesni nastup u Ligi prvaka došlo gledati svega par tisuća ljudi

Nakon što je u prvom kolu remizirao kod Midtjyllanda, njemački bundesligaš je na svom travnjaku pobijedio Dynamo Kijev sa 2-0. Oba gola zabio je Adam Hložek, prvog u 22. minuti, a drugog u 60. minuti na Kramarićevu asistenciju. Hrvatski napadač je igrao do 74. minute kada ga je zamijenio Marius Bulter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Real Sociedad je u San Sebastianu izgubio od Anderlechta sa 1-2. Baskijski sastav je poveo već u petoj minuti golom Pabla Marina, no Anderlecht je do kraja poluvremena okrenuo rezultat.

Izjednačio je Luis Vazquez u 29. minuti, a prednost gostima donio je Theo Leoni u 40. minuti. U posljednjim trenucima prvog dijela domaćin je umalo izjednačio, no udarac Orrija Oskarssona je završio u okviru gola. Hrvatski reprezentativac Luka Sučić nije nastupio za španjolski sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavia i Ajax su u Pragu odigrali 1-1. Susret je imao ružnu uvertiru nakon što je došlo do sukoba policije i gostujućih navijača. Skupina nizozemskih navijača je pokušala upasti na stadion bez ulaznice zbog čega je došlo do sukoba.

Ajax je poveo u 17. minuti iz kaznenog udarca. Ondrej Zmrzly je oborio protivnika, a sudac Treimanis pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Branco van den Boomen. Domaćin je izjednačio u 67. minuti golom Tomaša Choryja. Ajax je od 75. minute igrao bez isključenog Yourija Baasa. Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo odigrao cijeli susret za Ajax.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazio je uvjerljivo porazio Nicu sa 4-1 upisavši drugu pobjedu. Pedro je doveo domaćine u vodstvo u 21. minuti, da bi Taty Castellanos u 36. minuti pogodio za 2-0. Do kraja poluvremena Jeremie Boga je smanjio. U nastavku susreta rimski sastav je zabio još dva gola, a strijelci su bili ponovo Castellanos (55) i Mattia Zaccagni (67-1m).

Tottenham je u Budimpešti pobijedio Ferencvaroš sa 2-1, također stigavši do druge pobjede. Bio je to susret koji je vodio hrvatski sudac Igor Pajač. Spursi su poveli u 24. minuti golom Pape Matar Sarra, u 86. minuti je Brennan Johnson zabio za 2-0, da bi u 90. smanjio Barnabas Varga.

KL: Čondrić sačuvao pobjedu za Astanu

Nogometaši Astane svladali su Bačku Topolu sa 1-0 (1-0) u utakmici prvog kola ligaškog dijela Konferencijske lige, a velike zasluge za tri boda imao je hrvatski vratar Josip Čondrić koji je sačuvao svoju mrežu netaknutom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac za pobjedu domaće momčadi u Almatyiju bio je Litavac Kipras Kazukolovas u 15. minuti. Astana je u 89. minuti postigla još jedan pogodak, kad je loptu u mrežu poslao Ousmane Camara na dodavanje Marina Tomasova, ali je hrvatski nogometaš u začetku akcije bio u minimalnom zaleđu pa je gol poništen.

Tomasov je nakon te akcije napustio igru, a u sučevom dodatku je Čondrić bravuroznom obranom spriječio izjednačenje gostiju. Cijelu utakmicu je za Astanu odigrao i Karlo Bartolec na desnom boku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuvjerljiviju pobjedu u utakmicama odigranim u terminu od 18.45 sati ostvario je belgijski Cercle Brugge koji je sa 6-2 nadigrao švicarski St. Gallen uz 'hat-trick' togoanskog napadača Kevina Denkeyja (26, 43, 54-11m). Kod gostiju Jozo Stanić nije ulazio u igru. 

Njemački Heidenheim je pred svojim navijačima sa 2-1 svlada ljubljansku Olimpiju. Ivan Durdov je ostao na klupi za pričuve gostujuće momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO: Bivši FIFA-in sudac donio konačni sud o tome je li Dinamo zakinut za penal nad Petkovićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo